Region

Koalicija Za budućnost Crne Gore: Milatović da kaže da li će biti na sednici svoje stranke

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2023

-

17:00

Koalicija Za budućnost Crne Gore: Milatović da kaže da li će biti na sednici svoje stranke
Koalicija Za budućnost Crne Gore: Milatović da kaže da li će biti na sednici svoje stranke - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) pozvala je danas crnogorskog predsednika Jakova Milatovića da se ''javno izjasni'' da li će prisustvovati sednici svojih stranačkih organa i da li će podržati formiranje vlade sa, kako je saopšteno, političkim subjektima sa izborne liste DPS-a.

Kako prenosi portal Vijesti, ZBCG je navela da mandatar Milojko Spajić ima priliku da demantuje njihove sumnje da je sve vreme znao da ZBCG želi u vladu, ali da mu to nije odgovaralo.

''A što se tiče našeg odnosa i saradnje sa Bošnjačkom strankom (BS), svakako bi bila logičnija i smislenija, nego saradnja Spajića sa Demokratama koje su bile na izbornoj listi sa Dritanom Abazovićem koga su Spajić i njegovi funkcioneri optužili za sve i svašta, uključujući i kreiranje afere Do Kvon'', navodi se u saopštenju.

profimedia

 

Iz ZBCG se putem saopštenja upitali Milatovića ko je pobedio na izborima drugog aprila.

''Pošto nekoliko meseci nakon završenih predsedničkih izbora i 'istorijske pobede', izgleda da je pobedio onaj za koga nam se tog dana učinilo da je izgubio - Milo Đukanović. Ovo pitanje ne postavljamo da bi unosili bilo kakve razdore u PES nego da proverimo da li je Milatović i dalje onaj isti čovek koga smo mi podržali u predsedničkoj kampanji na jasnoj politici borbe protiv bivšeg korumpiranog i kriminalizovanog režima'', navodi se u saopštenju.

Navode da u razgovorima sa Milojkom Spajićem nisu mogli da dobiju precizan odgovor na pitanje da li će kostur vlade činiti stranke koje su bile protiv DPS-a ili stranke koje su sve vreme bile ''jurišni odredi'' Mila Đukanovića.

Oni su ponovili da je ZBCG sve vreme bila za ulazak u vladu.

''To je Milojko Spajić sve vreme i znao, ali mu očigledno nije odgovaralo. Evo mu prilika da nas demantuje. Ostalo je jos dva i po meseca do isteka roka u kojem treba da se formira nova Vlada Crne Gore, a ovu situaciju treba razjasniti i svačiju odgovornost precizno definisati'', poručili su iz te koalicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa