Region

PES: Za ZBCG bila neprihvatljiva ponuda, dogovorili smo većinu, čekamo SNP i UCG

Komentari

Autor: Vijesti

24/08/2023

-

12:30

PES: Za ZBCG bila neprihvatljiva ponuda, dogovorili smo većinu, čekamo SNP i UCG
PES: Za ZBCG bila neprihvatljiva ponuda, dogovorili smo većinu, čekamo SNP i UCG - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Evropa sad (PES) tvrdi da je ponudio koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) mesto potpredsednika Vlade, ministra prosvete, turizma, sporta i mladih, mesto potpredsednika Skupštine iz parlamentarne većine i potpredsednika Skupštine iz reda žena.

Takođe, iz PES-a su navela da je ZBCG ponuđeno 40 odsto mesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dele politički i 40 odsto ambasadorskih mesta od onih koja se dele politički.

Iz PES-a su se oglasili povodom izjave funkcionera Nove srpske demokratije Slavena Radunovića koji je Vijestima rekao da su od mandatara Milojka Spajića tražili javnu ponudu zbog sumnje u njegovu iskrenost.

"Kad neko ima lošu nameru, a to je Radunović dokazao svojim stavom, radi javnosti dužni smo da ga podsetimo na neke momente. Pošto sumnja u našu iskrenost, jako je interesantno da se ne seća održanih osam sastanaka, na kojima su na neke od njih prisustvovale i kolege iz Demokratske Crne Gore, kada je ponuđeno da ZBCG-u pripadne: potpredsednik Vlade, ministarstvo prosvete, ministrastvo turizma, ministarstvo sporta i mladih, potpredsednik Skupštine iz parlamentarne većine, potpredsednik Skupštine iz reda žena, 40 odsto mesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dele politički i 40 odsto ambasadorskih mesta od onih koja se dele politički", piše u saopštenju.

Iz PES-a ističu da su to bile zvanične ponude, ali da su lideri ZBCG-a rekli da im iste nisu prihvatljive.

"Naš predlog je bio jednostavan - da se prvo sve dogovorimo, a onda zajedno izađemo u javnost. Međutim, liderima ZBCG nije bilo prihvatljivo, iako je to uobičajena praksa. Zato sad sumnjamo u njihovu iskrenost da formalno prihvate ponudu, a onda da se na dan glasanja predomisle. Ponuda je važila dok nismo zaključili da nema promena u stavu ZBCG. Zato smo tek pre dva dana dogovorili većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadamo se sa SNP-om i Ujedinjenom Crnom Gorom koji su dobrodošli u 44. Vladu", piše u saopštenju PES-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa