Region

Terzić o slučaju "Tunel": Iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

22:51

Terzić o slučaju "Tunel": Iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja
Uprava policije Crne Gore - Copyright Uprava policije Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave policije Nikola Terzić izjavio je da veruje da će istraga u vezi sa iskopavanjem tunela ispod podgoričkog Višeg suda vrlo brzo dovesti do imena šest osoba, za koje se nakon pregleda video materijala sa nadzornih kamera pretpostavlja da su osumnjičeni u ovom slučaju.

Terzić je Televiziji Vijesti potvrdio da iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja, povezujući nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu.

On je rekao i da su se u depou nalazili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog dela.

Terzić je naveo da je kombi koji je juče pronađen u Botunu, kupljen u Nikšiću i da je to učinio državljanin Bosne i Hercegovine.

"Sumnjamo da su ovaj kombi ta lica koristila da dođu do pozicije centra grada, i da se kasnije istim tim vozilom odvezu. Skidaju se video-nadzori u užem i širem delu Podgorice, i na tim nadzorima imamo određena lica za koja možemo da pretpostavimo da su učestvovala u kopanju tunela zato što su specifično obučena, što se kreću u grupi, što imaju određene rance ili kofere u kojima, možemo da pretpostavljamo, možda nose lopate i oruđe koje su koristili, ili potencijalno možda određene predmete koji su nestali iz depoa", kazao je on.

Upitan da li zna imena šest osumnjičenih za iskopavanje tunela, Terzić je odgovorio odrečno, rekavši da će brzo imati takav podatak. Dodao je da se još uvek ne zna šta nedostaje iz depoa Višeg suda.

"Popis još uvek traje. Nedostaju određena vatrena oružja iz određenih predmeta, i ja imam svoje lično mišljenje da je cilj bio da se dođe u posed određenih predmeta koji potencijalno sutra mogu baciti na kolena istrage protiv jedne ozbiljne kriminalne grupe", dodao je on.

Na pitanje da li govori o "kavačkom klanu", Terzić je odgovorio potvrdno.

Upitan da li su spisi predmeta ubistva vlasnika "Dana" Duška Jovanovića bili u depou Višeg suda i da li je taj predmet kontaminiran, Terzić je saopštio da su njegova saznanja da se taj predmet nalazi u depou.

"Apsolutno sebi ne bih dozvolio taj luksuz da isključim da je motiv onih koji su učestvovali u ovim kriminalnim aktrivnostima bio i da možda dođu do tih predmeta i da na neki način izvrše kontaminaciju tragova kad je u pitanju vatreno oružje kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo Duška Jovanovića. Radi se o automatskoj pušci", naveo je Terzić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa