Evropa

Policija u Jerevanu hapsi demonstrante koji traže ostavku Pašinjana

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

11:38

Policija u Jerevanu hapsi demonstrante koji traže ostavku Pašinjana
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Jerevanu, prestonici Jermenije, privela je danas demonstrante koji su krenuli da blokiraju centralne gradske ulice, prenosi TASS.

Uhapšeno je više od deset demonstranata koji su krenuli sa Trga republike da blokiraju centralne ulice, a trenutno je situacija mirna, navodi ruska agencija.

Deo demonstranata ostao je na Trgu republike u blizini zgrade vlade, gde zahtevaju ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog događaja u Nagorno-Karabahu.

Juče je postignut dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima.

Dogovor je postignut uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, nakon što je zvanični Baku pokrenuo "antiterorističku operaciju" u Nagorno-Karabahu kako bi povratio ustavni poredak u toj oblasti koju kontrolišu jermenski separatisti.

Stanovnici jermenske prestonice izašli su na ulice da protestuju ispred zgrade jermenske vlade, okrivljujući za ovu situaciju rukovodstvo zemlje i premijera Nikola Pašinjana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa