Evropa

Bivši šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro u nepovratnoj komi

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

22:08

Bivši šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro u nepovratnoj komi
Bivši šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro u nepovratnoj komi - Copyright Tanjug AP/Carabinieri via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od nekadašnjih najtraženijih begunaca, pripadnik mafije, Mateo Mesina Denaro, uhvaćen posle 30 godina bekstva u Palermu na klinici za onkologiju sredinom januara, sada je u nepovratnoj komi, izjavili su izvori u bolnici L'Akvila. Denaro (61) koji je hospitalizovan u zatvorskom odeljenju bolnice L'Akvila, neće izaći iz kome i večeras će mu lekari obustaviti ishranu, naveli su neimenovani izvori, prenela je Ansa.

Mesina Denaro je u bolnici više od mesec dana.

Operacija creva kojoj je bio podvrgnut 8. avgusta bila je uspešna, ali uznapredovani rak debelog creva izazvao je nepovratno pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, rekli su izvori.

Superbos Koza Nostre osuđen je za učešće u desetinama ubistava, uključujući bombaške napade iz 1992. u kojima su ubijeni tužioce Đovanija Falkonea i Paola Borselina.

Pored atentata na Falkonea i Borselina, ovaj moćni šef mafije iz Trapanija osuđen je i za ubistvo Đuzepea Di Matea, 12-ogodišnjeg sina mafijaša koji je postao svedok države, a koji je 1996. godine zadavljen i rastvoren u kiselini.

Takođe, osuđen je za bombaške napade na umetničke i verske objekte u Milanu, Firenci i Rimu 1993. godine, u kojima je poginulo 10 ljudi, dok je 40 povređeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa