Evropa

Sud u Bukureštu ublažio ograničenja za braću Tejt: Mogu da putuju bilo gde, ali ne i da napuste Rumuniju

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

22:22

Sud u Bukureštu ublažio ograničenja za braću Tejt: Mogu da putuju bilo gde, ali ne i da napuste Rumuniju
Sud u Bukureštu ublažio ograničenja za braću Tejt: Mogu da putuju bilo gde, ali ne i da napuste Rumuniju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši britanski kik bokseri Endrju i Tristan Tejt, optuženi za trgovinu ljudima u Rumuniji, moći će da napuste Bukurešt, ali ne mogu da napuste zemlju, odlučio je danas sud u glavnom gradu Rumunije.

Sud u Bukureštu ublažio je ograničenja kretanja Endjuu Tejtu, uticajnom influenseru optuženom za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena, prenosi US Njuz.

Na osnovu sudske odluke, Tejt (36) može da putuje bilo gde u Rumuniji, rekao je njegov portparol. Presuda nije pravosnažna i može se uložiti žalba.

Braća Tejt su zatražila da im se dozvoli da napuste Rumuniju, obavezujući se da neće napustiti evropsku teritoriju, ali je njihov zahtev odbijen kao nerazuman.

Ranije mere podrazumevale su ograničenje njegovog kretanja na teritorije opštine Bukurešt i obližnjeg okruga Ilfov, osim ako nije dobio prethodno odobrenje od sudije. 

Endrju Tejt i njegov brat Tristan, koji se suočavaju sa optužbama za trgovinu ljudima u Rumuniji, pojavili su se u utorak na sudu u glavnom gradu Rumunije zahtevajući da se ukinu postojeće sudske mere koje su im nametnute, kao i mere zbog kojih je tokom istrage zaplenjen deo njihove imovine.

Endrju Tejt je novinarima ispred suda rekao da se „stvari kreću u pravom smeru“ i opisao slučaj protiv njega kao „lov na veštice“.

Apelacioni sud u Bukureštu je 4. avgusta odlučio da bivšim britanskim kik bokserima ukine kućni pritvor, koji su prebačeni pod sudsku kontrolu na 60 dana, uz zabranu napuštanja rumunske prestonice.

Rumunski tužioci su optužili Endrjua Tejta u junu zajedno sa Tristanom Tejtom i dva rumunska državljana u istom slučaju. Oni su uhapšeni krajem decembra u blizini Bukurešta i negirali su optužbe koje im se stavljaju na teret.

Sud u Bukureštu 30. decembra odredio im je pritvor od 30 dana, a rumunske vlasti su braći oduzele imovinu vrednu oko 3,6 miliona evra.

Policija je utvrdila da su početkom 2021. godine četvorica osumnjičenih (dva državljana Britanije i dva državljana Rumunije) stvorili organizovanu kriminalnu grupu. 

Do danas je poznato da su šest devojaka bile žrtve nasilja. Devojke su bile primorane da učestvuju u proizvodnji pornografskih materijala, koji su se zatim prodavali na onlajn platformama. 

Neke žrtve su bile prisiljene na seksualne odnose. Privedene su ukupno četiri osobe, uključujući bivšeg rumunskog policajca koji je pomagao Tejtovima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa