Evropa

Brzi odgovor Turske na napad u Ankari: U vazdušnim udarima na severu Iraka uništeno 20 kurdskih ciljeva

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2023

-

23:34

Brzi odgovor Turske na napad u Ankari:  U vazdušnim udarima na severu Iraka uništeno 20 kurdskih ciljeva
Tanjug/AP/Hogir Al Abdo - Copyright Tanjug/AP/Hogir Al Abdo

veličina teksta

Aa Aa

Turska je izvela danas vazdušne napade na severni deo Iraka i uništila 20 ciljeva zabranjene kurdske militantne grupe Radničke partije Kurdistana (PKK) nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, navodi se u saopštenju turskog Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Turska vojska je pojačala vazdušne napade na severne iračke baze PKK u Gari, Hakurku, Metini i Kandilu navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Novinski sajt ANF njuz, blizak militantnoj grupi PKK, objavio je ranije danas da je grupa pod nazivom "Bataljon besmrtnika" izvela bombaški napad u turskoj prestonici Ankari.

Dvojica terorista izvela su bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, usled čega su lakše povređena dvojica policajca.

Jedan napadač se razneo, a drugog je ubila policija, navele su lokalne vlasti.

Napad se dogodio u centralnoj četvrti Kizilaj, na dan kada predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan prisustvuje sednici parlamenta koji se nalazi na kilometar od zgrade MUP-a.

Erdogan je izjavio da teroristi, koji su izveli bombaški napad ispred Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, nisu uspeli u svom poslednjem pokušaju da ugroze mir i bezbednost građana. 

"Oni nisu ostvarili svoje ciljeve i nikad ih neće ostvariti", rekao je Erdogan obraćajući se poslanicima u turskom parlamentu. 

On je dodao da će Turska nastaviti da osigurava južne granice od militanata koji dolaze spolja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa