Evropa

Abazović: Crnogorskoj vladi prihvatljiva Platforma o Crnoj Gori u EU koju je predstavio Milatović

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

14:17

Abazović: Crnogorskoj vladi prihvatljiva Platforma o Crnoj Gori u EU koju je predstavio Milatović
Abazović: Crnogorskoj vladi prihvatljiva Platforma o Crnoj Gori u EU koju je predstavio Milatović - Copyright Tanjug/MediaBiro

veličina teksta

Aa Aa

Vladi Crne Gore prihvatljiva je Platforma koju je javnosti predstavio predsednik države Jakov Milatović, rekao je na današnjoj sednici izvršne vlasti, premijer Dritan Abazović.

On je istakao da je Platforma prihvatljiva kao i svaka druga inicijativa okupljanja oko evropske agende.

"Vladi su ti principi apsolutno prihvatljivi, ako postoji jedan segment ako postoji širok konsenzus, možda i potpuni, ne znam da li postoji ijedan subjekat koji ne podržava članstvo Crne Gore u EU", rekao je Abazović na sednici Vlade.

On je pozvao Skupštinu Crne Gore da, kako je rekao, otvori vrata kako bi doneli nekoliko važnih odluka u vezi sa evropskim putem.

"Iako kritika pada na Vladu, što je logično, ali nije skroz tačno, mi se ne branimo od toga, prihvatamo taj deo odgovornosti", rekao je Abazović.

Istakao je da ono što je konkretno u vezi sa EU agendom Crne Gore leži u državnom parlamentu.

"To je izbor preostalih članova Sudskog saveta, izbor preostalog člana Ustavnog suda i izbor vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu. Nama je prihvatljiva svaka inicijativa koja ide u pravcu okupljanja oko evropske agende", poručio je Abazović, preneo je portal RTCG.

Komentari (0)

Evropa