Evropa

Salvini: Električni automobili su gomila besmislica koje je nametnuo Brisel

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

17:19

Salvini: Električni automobili su gomila besmislica koje je nametnuo Brisel
Salvini: Električni automobili su gomila besmislica koje je nametnuo Brisel - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski ministar saobraćaja i zamenik premijera Mateo Salvini nazvao je danas električne automobile "gomilom besmislica koje je nametnuo Brisel".

Salvini je na sajmu železnica "Expo Feroviaria" rekao da "vozovi i železnice donose održivost i pravu ekološku tranziciju, a ne besmislice o električnim automobilima za sve i po svaku cenu, koje su samo ogroman poklon za Kinu", prenosi Ansa.

"Zahvaljujem svima koji rade u železničkoj sferi i koji su istinske pristalice ekološke tranzicije, a ne ostavljaju hiljade radnika bez posla", rekao je Salvini.

Italija je još u februaru izrazila protivljenje evropskim planovima o tome da se za 12 godina zabrani prodaja novih automobila na benzin i dizel, a Salvini je nazvao tada planirani brzi prelazak na električna vozila "samoubistvom" i "poklonom" kineskoj industriji.

Evropski parlament je početkom godine odbrio pravila, kojima se zahteva da do 2035. godine proizvođači automobila u potpunosti iskorene emisije ugljendioksida (CO2) iz novih automobila, što bi posledično onemogućilo prodaju novih automobila koja pokreću fosilna goriva.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa