Evropa

Desničarska Alternativa za Nemačku tvrdi da je njihov lider fizički napadnut u Ingolštatu, vlasti demantuju

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

20:16

Desničarska Alternativa za Nemačku tvrdi da je njihov lider fizički napadnut u Ingolštatu, vlasti demantuju
Tino Krupala - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Desno-populistička stranka Alternativa za Nemačku (AfD) tvrdi da je njen predsednik Tino Krupala fizički napadnut tokom predizbornog skupa u Ingolštatu u Bavarskoj, ali je Državno tužilaštvo danas objavilo da ne postoje naznake da se to zaista i dogodilo.

"Pokrenuta je istraga protiv nepoznate osobe zbog sumnje u krivično delo nanošenje telesne povrede, ali do sada nema indicija da je izvršen napad na predsednika AfD-a", navodi se u saopštenju državnog tužilaštva, prenose nemački mediji.

Predsednik AfD-a Tino Krupala sinoć je prekinuo predizborni skup u Ingolštatu te je prevezen u bolnicu zbog "zdravstvenih tegoba".

Iz stranke je saopšteno da je Krupala bio žrtva napada i da je "uboden nepoznatim predmetom u rame" nakon čega se požalio na zdravstvene tegobe i prevezen je u bolnicu.

U bolnici je ustanovljeno crvenilo na ramenu, ali bez drugih zdravstvenih tegoba.

Trenutno se obavlja toksikološka analiza krvi i forenzičko ispitivanje odeće koju je Krupala nosio na predizbornom skupu. Istražuju se i fotografije snimljene na mestu događaja.

Državno tužilaštvo je saopštilo da je tokom skupa došlo do telesnog kontakta s nekoliko osoba koje su želele da se fotografišu sa šefom AfD-a, ali da ne postoje nikakve naznake koje bi ukazivale na napad.

Savezna kancelarija za borbu protiv kriminala (BKA), koja je zadužena za bezbednost političara na saveznom nivou, nema naznaka da je na Krupalu izvršen napad.

U nedelju se u saveznoj pokrajini Bavarskoj održavaju izbori na kojima AfD ima šanse da postane druga po redu najjača stranka u ovoj pokrajini.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa