Evropa

Šaranović: Požar u Ćemovskom polju lokalizovan, nema sumnje da je podmetnut

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

23:32

Šaranović: Požar u Ćemovskom polju lokalizovan, nema sumnje da je podmetnut
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović izjavio je da su vatrogasne ekipe glavnog grada uz pomoć kolega iz Danilovgrada i avio-helikopterske jedinice MUP-a i Vojske Crne Gore, uspele da lokalizuju požar na deponiji na Ćemovskom polju i dodao da nema sumnje da je požar podmetnut.

"Sve raspoložive ekipe su od sinoć tu, a od jutros i pripadnici avio-helikopterske jedinice MUP-a. Blizu 24 sata radimo da lokalizujemo požar i u tome smo uspeli s obzirom na to da se ovde odlaže kabasti otpad koji se ne može lako ugasiti", objasnio je Šaranović.

Kako je istakao, požar u krugu deponije "Livade" je bez sumnje podmetnut, što se vidi na snimcima sa nadzornih kamera, prenosi RTCG.

Ponovio je da je lice koje je podmetnulo požar, "znalo šta radi" i najavio da će podneti krivične prijave protiv NN lica zbog izazivanja opšte opasnosti, a sav video materijal i drugi dokazi dostavljeni su Upravi policije i Tužilaštvu.

Pozvao je nadležne organe, da u najkraćem roku rasvetle ovaj slučaj i sankcionišu odgovorne.

Sinoć nešto posle 19 časova od strane NN lica podmetnut je požar u krugu deponije "Livade".

Iz Agencije za zaštitu životne sredine upozorili su da je zbog požara koji je izbio na privremenom skladištu kabastog i biljnog materijala na Ćemovskom polju, došlo do emisije zagađujućih materija u vazduh.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa