Evropa

Podgorički Viši sud blokirao imovinu članova "kavačkog klana"

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

23:49

Podgorički Viši sud blokirao imovinu članova "kavačkog klana"
Podgorički Viši sud blokirao imovinu članova "kavačkog klana" - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Podgorički Viši sud blokirao je imovinu u vlasništvu članova organizovane kriminalne grupe ''Kavači'' ili njima bliskih osoba, zbog sumnje da je stečena nezakonitom delatnošću, prenele su danas Vijesti.

Sudija koja se bavi ovi slučajem, Suzana Mugoša, donela je takvu odluku postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), da privremeno blokira imovinu okrivljenih u predmetu protiv okrivljenog Radoja Zvicera i drugih, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, navode Vijesti.

Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca.

On je u bekstvu, a kako navodi podgorički portal, policija navodno traga za njim.

Prema tvrdnjama tužilaštva, za Zvicerovu ekipu, koja je ''sejala smrt crnogorskim i ulicama više država Evrope, radili su i policajci, pripadnici Vojske Crne Gore, tužioci, spasioci...''.

Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega i više desetina pripadnika njegove kriminalne ekipe, vode se postupci zbog - pripreme likvidacije škaljaraca Milića Minje Šakovića, u februaru 2021. godine, ali i za planiranje ubistava vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa