Evropa

Minut ćutanja uoči mečeva u Belgiji i Švedskoj zbog ubistva navijača u Briselu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

19/10/2023

-

15:37

Minut ćutanja uoči mečeva u Belgiji i Švedskoj zbog ubistva navijača u Briselu
Minut ćutanja uoči mečeva u Belgiji i Švedskoj zbog ubistva navijača u Briselu - Copyright Tanjug AP/Sylvain Plazy

veličina teksta

Aa Aa

Uoči fudbalskih utakmica u Belgiji i Švedskoj minutom ćutanja biće odata počast dvojici švedskih navijača koji su ubijeni u Briselu, uoči meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prenosi AP.

Utakmica između Belgije i Švedske, igrana u ponedeljak uveče u Briselu u grupi F kvalifikacija za EP 2024, prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 1:1 zbog terorističkog napada u glavnom gradu Belgije u kome su ubijena dva švedska navijača.

Belgijska liga saopštila je danas da će za vikend uoči svih utakmica biti održan minut ćutanja u čast dvojice navijača koji su ubijeni u napadu u Briselu.

"Utakmica je prekinuta, ali će tuga ostati zauvek. Zbog toga ćemo predstojećeg vikenda pokazati našim prijateljima iz Švedske da ih podržavamo i pomažemo im da se nose s gubitkom. Jer upravo je to moć fudbala, zbližavanje ljudi, preko granica", rekao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Belgije Manu Leroj.

Minut ćutanja biće održan i na stadionima u Švedskoj.

"Minut ćutanja u belgijskom fudbalu pokazuje da i Belgijanci misle na žrtve i njihove porodice", izjavio je predsednik FS Švedske Hakan Sjestrand.

Podsetimo, dve osobe su ubijene pre tri dana u pucnjavi u Briselu. Policija je odmah krenula u opsežnu potragu za napadačem koji je dan kasnije, u jutarnjim časovima, pronađen i u policijskoj akciji i upucan. Međutim, kako su kasnije saopštili iz kabineta federalnog tužioca, napadač je nakon intervencije lekara podlegao povredama i preminuo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa