Evropa

Bivši partner Melonijeve smenjen s mesta voditelja zbog seksističkih komentara

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

17:59

Bivši partner Melonijeve smenjen s mesta voditelja zbog seksističkih komentara
Andrea Đambruno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Andrea Đambruno, bivši partner italijanske premijerke Đorđe Meloni, uklonjen je s mesta voditelja jedne nacionalne TV emisije, nakon što su procureli u etar njegovi seksistički komentari na jednoj satiričnoj televiziji.

Televizija Striscia La Noticia je, u emisiji "The Njuz strip", prošle nedelje prikazala snimak Đambruna kako razgovara sa koleginicama o aferi koju je imao, preneo je BBC.

Meloni je prošle nedelje objavila da se rastaje od svog dugogodišnjeg partnera nakon što je emitovan snimak.

S tim u vezi, TV kompanija Medijaset, u vlasništvu porodice pokojnog premijera Silvija Berluskonija, navela je da će Đambruno ipak zadržati uređivačku ulogu u emisiji.

Medijaset je naveo da Đambruno "žali zbog sramote i nelagode izazvane njegovim ponašanjem", dodajući da je pristao da napusti svoju voditeljsku poziciju ulogu u emisiji "Diario del giorno" (Dnevnik dana) na Medijaset kanalu Rete4, a zamenila ga je novinarka Manuela Boseli.

U saopštenju se kaže da protiv bivšeg voditelja neće biti disciplinskog postupka.

Italijanski mediji spekulišu da posledice zbog Đambrunovih izjava, koje su procurele, doprinose tenzijama unutar Melonijeve vlade.

Forca Italija, stranka koju je osnovao Berluskoni, jedna je od tri stranke u desničarskoj koaliciji premijerke Meloni, a najstariji sin bivšeg premijera, Pjer Silvio Berluskoni, na čelu je Medijaseta.

I porodica i Forca Italija negiraju bilo kakvu vezu sa curenjem komentara, što je osramotilo Đorđu Meloni, koja je preuzela dužnost predsednice italijanske vlade u oktobru prošle godine.

"Porodica Berluskoni bila je iznenađena i žao joj je zbog onoga što se dogodilo nakon što je izveštaj emitovan na Medijasetu, ali odgovorni su nezavisni", rekao je zamenik premijera Antonio Tajani, koji je zamenio Silvija Berluskonija na mestu lidera stranke nakon njegove smrti u junu.

Meloni je prošle nedelje navela da su se ona i Đambruno (41) razdvojili nakon skoro 10 godina veze.

Tanjug/AP/Cecilia Fabiano/LaPresse

 

Par se upoznao 2015. godine i ima sedmogodišnju ćerku Ginevru.

Italijanska premijerka, koja je lider krajnje desničarske stranke Braća Italije, poznata je po svom snažnom verovanju u tradicionalne katoličke porodične vrednosti i ranije je govorila da dete treba da ima majku i oca.

Antonio Riči, direktor Striscia La Noticia, ranije je rekao novinskoj agenciji Ansa da će Meloni "jednog dana otkriti da sam joj učinio uslugu".

Kako prenosi Ansa, Đambrunove kolege su rekle da je poznat po tome što se šalio na račun svog odnosa sa premijerkom, a navodi se da se ne može isključiti pojava novih sramotnih snimaka.

Komentari (0)

Evropa