Evropa

Policija potvrdila dojavu o navodno zatrovanoj mineralnoj vodi, u KBC Rijeka primljena devojka sa povredom jednjaka

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

10:56

Policija potvrdila dojavu o navodno zatrovanoj mineralnoj vodi, u KBC Rijeka primljena devojka sa povredom jednjaka
Rijeka - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

I Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je danas da je pre tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumiranja bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke i da je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći.

Navode da su tokom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili uviđaj, izuzeli određene predmete i obavili razgovore sa više osoba.

"O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Prethodno je iz KBC Rijeka saopšteno da je primljen pacijent sa hemijskom povredom jednjaka.

Iz policije i KBC su reagovali nakon što se Hrvatskom proširila uznemirujuća poruka o otrovanim sokovima i vodi jednog, za sada, neimenovanog proizvođača.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode.

Istovremeno, iz kompanije Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. za Jutarnji list kažu da su "svesni izolovanog slučaja povezanog sa jednom staklenom bočicom pića Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330ml".

"Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u osvaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima", navodi se u izjavi dostavljenoj Jutarnjem listu.

Kompanije Koka-kola (Coca-Cola) HBC Srbija saopštila je da se voda "Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml", koja je povezana sa slučajem trovanja u Hrvatskoj, ne nalazi u portfoliju te kompanije na srpskom tržištu.

Više pročitajte OVDE.

Komentari (0)

Evropa