Evropa

Francuska osuđuje napad na Ambasadu Kube u Parizu

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2021

-

14:02

Francuska osuđuje napad na Ambasadu Kube u Parizu
Kubanska ambasada - Copyright AP/Catherine Gaschka

veličina teksta

Aa Aa

Francuska je osudila napad na ambasadu Kube u Parizu, izjavio je danas portparol francuskog ministarstva spoljnih poslova.

On je rekao da je o incidentu otvorena istraga, prenosi Rojters.

Kubanska ambasada u Parizu saopštila je ranije danas da je njena zgrada napadnuta Molotovljevim koktelima, da je na objektu učinjena ozbiljna materijalna šteta, ali da nije povređen niko do diplomatskog osoblja.

Ambasada je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavila fotografije oštećenja zgrade i osudila napad, ali nije navela ko bi mogao da bude odgovoran.

"Direktno odgovorni za ovaj napad su oni koji podstiču na nasilje i mržnju protiv naše zemlje", saopštilo je kubansko ministarstvo spoljnih poslova na svom Tviter nalogu.

Kubu su potresle demonstracije građana nezadovoljnih ozbiljnom ekonomskom krizom, postupanjem vlade tokom pandemije koronavirusa i ograničavanjem građanskih sloboda, a vlasti su odgovorile oštrijim ograničavanjem pristupa društvenim mrežama i platformama za komuniciranje.

Ministri spoljnih poslova SAD i još 20 zemalja osudili su masovna hapšenja na Kubi i pozvali su da vlasti u Havani vrate pristup Internetu.

Komentari (0)

Evropa