Evropa

Turski teretni brod sa 12 članova posade potonuo u Crnom moru, pronađeno telo jednog mornara

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

07:41

Turski teretni brod sa 12 članova posade potonuo u Crnom moru, pronađeno telo jednog mornara
AP/Khalil Hamra - Copyright AP/Khalil Hamra

veličina teksta

Aa Aa

Telo mornara sa turskog teretnog broda Kafkametler koji se tokom oluje nasukao na lukobran u Crnom moru kod luke Eregli pronađeno je rano jutros, saopšteno je iz turskog Generalnog direktorata za pomorstvo.

Operacija potrage i spasavanja ostalih mornara na brodu koji tone se nastavlja, navedeno je u saopštenju, prenosi agencija Anadolija.

Teretni brod Kafkametler potonuo je nakon oluje u vodama Crnog mora u turskoj provinciji Zonguldak i u toku je potraga za 12 članova posade, izjavio je prethodno ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja.

Kapetan broda Kafkametler koji je plovio pod turskom zastavom javio je u nedelju ujutro da brod plovi prema lukobranu kod Ereglija, u severozapadnoj turskoj provinciji Zonguldak, saopšteno je iz kabineta guvernera te provincije, preneo je ranije Rojters.

Turski ministar unutrašnjih poslova kasnije je potvrdio da je brod počeo da tone nakon što je udario u lukobran.

Prema navodima vlasti, brod sa 12 članova posade koji su bili turski državljani, isplovio je iz ruske luke Temrjuk ka luci Aliaga u turskoj provinciji Izmir i prevozio je 1.542 tone ferosilicijuma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa