Fokus

Filipinski ribarski čamac udario teretni brod, poginula trojica ribara

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

10:53

Filipinski ribarski čamac udario teretni brod, poginula trojica ribara
Tanjug/AP/Philippine Coast Guard - Copyright Tanjug/AP/Philippine Coast Guard

veličina teksta

Aa Aa

Filipinski ribarski čamac udario je teretni brod u vodama spornog Južnog kineskog mora, usmrtivši trojicu filipinskih ribara, saopštila je filipinska obalska straža.

Ribarski čamac, F/B Dearin, bio je usidren na otvorenom moru kod severozapadnih Filipina kada ga je u ponedeljak pre zore udarilo plovilo u prolazu i prevrnulo ga, pri čemu su poginuli kapetan i dva člana posade, a tri člana posade su preživela nesreću, navodi se u saopštenju obalske straže, prenosi AP.

Tela trojice poginulih ribara trasportovana su do najbliže luke, navodi se u posebnom policijskom izveštaju i dodaje da nema naznaka da je smrtonosna nesreća povezana sa dugotrajnim teritorijalnim sporovima na ovom prometnom plovnom putu.

Filipinski predsednik Ferdinand Markos mlađi izrazio je tugu zbog pogibije ribara i potvrdio da je u toku istraga koju sprovodi obalska straža.

"Uveravamo porodice žrtava i sve građane da ćemo uložiti napore da pozovemo na odgovornost one koji su odgovorni za ovaj tragični pomorski incident", saopšteno je iz kabineta predsednika Markosa.

Komentari (0)

Svet