Evropa

Ministar spoljnih poslova Estonije: Spremni smo da zatvorimo granicu sa Rusijom zbog migranata

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

14:26

Ministar spoljnih poslova Estonije: Spremni smo da zatvorimo granicu sa Rusijom zbog migranata
Ministar spoljnih poslova Estonije: Spremni smo da zatvorimo granicu sa Rusijom zbog migranata - Copyright Tanjug/AP/Emmi Korhonen/Lehtikuva

veličina teksta

Aa Aa

Estonija je spremna da zatvori granicu sa Rusijom zbog situacije sa migrantima, koju zvanični Talin vidi kao "hibridne napade" na Estoniju, saopštio je danas estonski ministar spoljnih poslova Margus Cakna.

On je situaciju na rusko-finskoj granici opisao kao "eklatantan hibridni napad koji je sprovela Rusija, sa ciljem da seje nervozu i nestabilnost", prenosi TASS.

"Cakna je podvukao da je Estonija spremna da zatvori granicu sa Rusijom i odbrani se od bilo kakvih hibridnih napada. Ministri Estonije i drugih zemalja izrazili su solidarnost sa Finskom i rekli da su spremni da pomognu Finskoj ako bude potrebno", saopšteno je iz estonskog Ministarstva spoljnih poslova.

Letonski ministar unutrašnjih poslova Rihards Kozlovskis ranije je rekao da Letonija ne planira potpuno zatvaranje granica sa Rusijom i Belorusijom, kao što je to učinila Finska.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije danas da je Rusija primila notu Finske o svojoj odluci da zatvori i poslednji granični punkt od 30. novembra.

U međuvremenu, neki mediji su izvestili da Poljska planira da pošalje trupe u Finsku da pomognu u zaštiti njene granice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa