Fokus

Peskov: Finsko jačanje granice sa Rusijom moglo bi da izazove tenzije

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

13:52

Peskov: Finsko jačanje granice sa Rusijom moglo bi da izazove tenzije
Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Aktivnosti Finske na jačanju granice sa Rusijom su neosnovane jer Moskva ne predstavlja pretnju svom susedu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Takva aktivnost, naprotiv, stvara pretnju Rusiji i može dovesti do napetosti, upozorio je portparol ruskog predsednika, preneo je TASS.

"Nema sukoba kao takvog. Finskoj niko i ništa ne preti i u ovom slučaju ovo je svakako apsolutno preterana mera obezbeđenja granične bezbednosti jer tu nema pretnje i u stvarnosti nema napetosti", rekao je Peskov novinarima komentarišući aktivnosti Finske na jačanju zaštite granice uz pomoć Poljske.

"Ovo je apsolutno ničim izazvana i neosnovana koncentracija oružanih jedinica na granici sa Rusijom", naglasio je on.

Kako je istakao portparol predsednika Rusije, "tenzija može da se pojavi upravo zbog gomilanja dodatnih jedinica na granici".

"Finci bi trebalo da budu svesni da će gomilanje vojnih jedinica na našim granicama za nas predstavljati pretnju", objasnio je Peksov.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije danas da je Rusija primila notu Finske o svojoj odluci da zatvori i poslednji granični punkt od 30. novembra. U međuvremenu, neki mediji su izvestili da Poljska planira da pošalje trupe u Finsku da pomognu u zaštiti njene granice.

Komentari (0)

Svet