Evropa

Španska policija zaplenila gotovo tonu kokaina: Potvrđeno da se radi o operaciji Balkanskog kartela

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

14:24

Španska policija zaplenila gotovo tonu kokaina: Potvrđeno da se radi o operaciji Balkanskog kartela
Španska policija zaplenila gotovo tonu kokaina: Potvrđeno da se radi o operaciji Balkanskog kartela - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španska policija saopštila je da je zaplenila gotovo tonu kokaina Balkanskog kartela u luci grada Alhesiras na jugu zemlje.

Kokain je navodno dopremljen iz Južne Amerike koristeći metodu "slepe kuke", koja podrazumeva sakrivanje droge mešajući ih sa legalnim supstancama u transportnim kontejnerima.

Agenti policije, koji već neko vreme istražuju kartel, dobili su dojavu od Kolumbije, preko čije teritorije je droga preneta iz Ekvadora, o značajnoj količini kokaina koja će stići u Alhesiras, saopštila je policija 29. novembra.

Nakon što je identifikovan broj broda, policija je mogla da potvrdi da se radi o operaciji Balkanskog kartela, za koji tvrdi da je trenutno najaktivniji trgovac drogom na evropskom nivou.

U operaciji je zaplenjeno 415 u jednom i 500 kilograma kokaina u drugom kontejneru.

Policija je navela da poteškoće u istraživanju članova organizacija ovog tipa leže u njihovoj mobilnosti i tome što su spremni da pređu na hiljade kilometara radi jednog sastanka. 

U saopštenju se dodaje da se nastavlja istraga radi identifikacije i hapšenja članova kartela.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa