Evropa

Tajani: Nisam zabrinut zbog odluke albanskog suda o sporazumu o migrantima

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2023

-

14:53

Tajani: Nisam zabrinut zbog odluke albanskog suda o sporazumu o migrantima
Tanjug/AP/Roberto Monaldo/LaPresse - Copyright Tanjug/AP/Roberto Monaldo/LaPresse

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani izjavio je da nije zabrinut što je albanski sud suspendovao ratifikaciju sporazuma između Rima i Tirane prema kojem bi u Albaniji bila uspostavljena dva centra za izbeglice i migrante pod italijanskom upravom.

"Mislim da je to pravno pitanje koje će brzo biti pošteno rešeno, ali nije na nama da komentarišemo odluke suda zemlje kandidata za ulazak u Evropsku uniju", rekao je Tajani novinarima na marginama sastanka Evropske narodne partije (EPP), prenosi Ansa.

Ustavni sud Albanije suspendovao je juče ratifikaciju sporazuma sa Italijom prema kojem je Albanija trebalo da primi do 36.000 migranata i izbeglica, navodeći da će ispitati žalbe opozicionih poslanika na sporazum koji je potpisan sa Rimom, a u kojima se tvrdi da on krši Ustav i međunarodne konvencije.

Albanija i Italija su 7. novembra potpisale Memorandum o razumevanju, koji predviđa da Rim uspostavi centre za upravljanje migrantima u Albaniji kao meru zaustavljanja njihovog pojačanog priliva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa