Evropa

Ruska duma traži da se pisac Boris Akunjin uvrsti u registar stranih agenata

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2023

-

23:31

Ruska duma traži da se pisac Boris Akunjin uvrsti u registar stranih agenata
Ruska duma traži da se pisac Boris Akunjin uvrsti u registar stranih agenata - Copyright Tanjug/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Komisija Državne dume za istraživanje mešanja u poslove Ruske Federacije predložila je Ministarstvu pravde da se pisac Boris Akunjin upiše u registar stranih agenata.

''Prema mišljenju Komisije Državne Dume za ispitivanje činjenica o mešanju stranih država u unutrašnje poslove Rusije postoje razlozi da se pisac Grigorij Čartišvili uvrsti u registar stranih agenata“, saopštio je šef Komisije Vasilij Piskarev na Telegram kanalu Komisije, prenosi RIA Novosti.

Ranije je Rosfinmonitoring dodao Grigorija Čartišvilija, poznatog pod pseudonimom Boris Akunjin, na listu terorista i ekstremista.

Zatim je pokrenut postupak protiv pisca jer je iznosio neistine o oružanim snagama Ruske Federacije i javno opravdavao terorizam.

Akunjin već nekoliko godina živi u inostranstvu.

Licima i organizacijama uključenim u registar Rosfinmonitoringa zabranjeno je komuniciranje sa medijima, objavljivanje informacija na Internetu, organizovanje javnih događaja, učešće na izborima i korišćenje bilo kakvih finansijskih usluga koje se ne odnose na plaćanje poreza, zarada i naknada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa