Evropa

Oko 300 Indijaca zarobljeno treći dan na francuskom aerodromu zbog istrage o trgovini ljudima

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

15:07

Oko 300 Indijaca zarobljeno treći dan na francuskom aerodromu zbog istrage o trgovini ljudima
Tanjug/AP/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Oko 300 indijskih državljana koji su krenuli ka Centralnoj Americi zarobljeno je danas treći dan na francuskom aerodromu u Šampanji, zbog istrage jer su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a dve osobe su privedene, saopštile su vlasti.

Tužilaštvo u Parizu navelo je da specijalni istražitelji ispituju ostale putnike. Advokat male avio-kompanije sa sedištem u Rumuniji, Legend Airlines, rekla je da je 15 članova posade čarter leta na relaciji Ujedinjeni Arapski Emirati-Nikaragva ispitano i pušteno, preneo je AP.

Advokat je navela da avio-kompanija negira bilo kakvu ulogu u mogućoj trgovini ljudima i pozdravila je to što je posada aviona puštena nakon ispitivanja.

Let je zaustavljen u četvrtak na aerodromu Vatri, u Šampanji, radi dopunjavanja goriva, a francuska policija je prizemljila avion na osnovu anonimne dojave da bi se u njemu mogle naći žrtve trgovine ljudima, saopštilo je tužilaštvo u Parizu.

Istraga je poremetila avio-saobraćaj pošto je policija ogradila aerodrom, a svi letovi u i iz regionalnog aerodroma su obustavljeni.

Putnici su prvobitno ostali u avionu A340, dok je policija opkolila avion na pisti, a potom su prebačeni u glavni hol aerodroma. Indijska ambasada u Francuskoj objavila je na paltformi X da je osoblje ambasade dobilo konzularni pristup putnicima.

"Istražujemo situaciju i osiguravamo dobrobit putnika", navela je ambasada. Vlada SAD označila je Nikaragvu kao jednu od nekoliko zemalja za koje se smatra da ne ispunjavaju minimalne standarde za suzbijanje trgovine ljudima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa