Evropa

Meloni preporučila suspenziju poslanika Podzola do kraja istrage

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

14:58

Meloni preporučila suspenziju poslanika Podzola do kraja istrage
Tanjug/AP/Andrew Medichini - Copyright Tanjug/AP/Andrew Medichini

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je da je preporučila da poslanik iz njene stranke Emanuele Podzolo, koji je umešan u incident tokom proslave Nove godine, treba da bude suspendovan iz partije dok se ne završi istraga stranačke komisije o tom slučaju.

Italijanski tužioci takođe istražuju Podzola koji je rekao da je pištolj njegov, ali je negirao da je on ispalio hitac tokom proslave Nove godine kada je povređen slučajni prolaznik, preneo je Rojters.

Meloni se suočila sa pozivima opozicije da kazni Podzola, poslanika iz njene stranke Braća Italije, nakon što je slučajni prolaznik povređen kada je ispaljen hitac iz Podzolovog pištolja tokom proslave Nove godine u jednom selu na severu Italije.

Hitac je lakše povredio zeta člana tima obezbeđenja pomoćnika italijanskog ministra pravde, koji je prisustvao novogodišnjoj proslavi.

Tužioci su zaplenili pištolj kalibra 0,22 i metak koji je izvađen iz butine povređenog muškarca radi istrage.

Podzolo je imao dozvolu za nošenje oružja, ali opozicioni političari postavljaju pitanje zbog čega je odlučio da nosi pištolj na proslavu.

Stranka Braća Italije saopštila je da će određene mere biti preduzete protiv Podzola ako se utvrdi da je odgovoran, ali je osudila korišćenje incidenta za, kako je navela, političke napade na stranku.

Komentari (0)

Evropa