Evropa

Sunak najavio opšte izbore za drugu polovinu godine: Opozicija planira da mu se suprotsavi fokusom na ekonomiju

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

18:52

Sunak najavio opšte izbore za drugu polovinu godine: Opozicija planira da mu se suprotsavi fokusom na ekonomiju
Tanjug/AP/Jacob King - Copyright Tanjug/AP/Jacob King

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Riši Sunak, izjavio je da planira da zakaže opšte izbore u drugoj polovini 2024. godine, dok je vođa opozicionih laburista Kir Starmer tokom govora u Bristolu obećao da će se vladajućim konzervativcima suprotstaviti na polju ekonomije.

"Moja pretpostavka je da će se izbori održati u drugoj polovini godine, a u međuvremenu, imam mnogo toga što bih želeo da nastavim, kao što je vođenje ekonomije u dobrom pravcu, smanjenje poreza i rešavanje problema migranata", rekao je Sunak.

Laburistička stranka, koja je u opoziciji već 14 godina, apelovala je na glasače da izađu na izbore kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom vladajuće partije, posebno kada je u pitanju ekonomija, koja stagnira uprkos Sunakovim obećanjima, prenosi Rojters.

Starmer je obećao da će izazvati Sunaka na tom polju i optužio Konzervativnu stranku da pokušava da ošteti javni budžet, kako bi se otežalo bilo kojoj potencijalnoj laburističkoj vladi da preuzme vlast u zemlji.

"Još uvek žive u zemlji fantazija i misle da je (ekonomija) njihova jača strana. Ne shvataju koliko su se stvari preokrenule i da je to loša karta na koju će igrati. Kako bismo zaista pobedili ovaj mizerni torijevski projekat, moramo slomiti njihovu politiku podele i propadanja 'Projektom nada'", zaključio je Starmer.

Lider laburista, čija stranka vodi u anketama, obećao je glasačima izgradnju novih domova, stvaranje poslovnih prilika i višu zaradu za radničku klasu, navodi Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa