Evropa

Tusk: Sastaću se sa predsednikom u ponedeljak da razgovaramo o poseti Kijevu

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2024

-

23:46

Tusk: Sastaću se sa predsednikom u ponedeljak da razgovaramo o poseti Kijevu
Tanjug/AP/Virginia Mayo - Copyright Tanjug/AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Poljske Donald Tusk izjavio je danas da će se u ponedeljak sastati sa predsednikom Andžejem Dudom kako bi razgovarao o svojoj poseti Kijevu planiranoj za narednih nekoliko dana i drugim temama, preneli su poljski mediji.

"U trenutku kada je kriza vezana za poziciju predsednika Andžeja Dude, koji brani (bivšeg poljskog ministra unutrašnjih poslova) Mariuša Kaminskog i (njegovog zamenika) Maceja Vasika dostigla tako visoku temperaturu, obratio sam se predsedniku sa predlogom da obnovimo minimalan prostor za saradnju, jer je to neophodno, posebno u spoljnoj i bezbednosnoj politici", rekao je Tusk.

On je naveo da će se sastati sa Dudom u ponedeljak u 11 časova. 

"Ići ću kod predsednika, između ostalog, da razgovaram o detaljima i prirodi moje posete Ukrajini. Biću u Kijevu narednih dana. Situacija u Ukrajini i na frontu je pitanje broj jedan za poljsku bezbednost", rekao je Tusk.

Prema njegovim rečima, postoje i druga pitanja vezana, posebno, za zaštitu interesa poljskih farmera.

"I zaista želim da bezbednosne teme poput rata u Ukrajini i politike prema Rusiji, budu zajedničke. Ne samo predsednik i premijer, već poljska država u celini treba da deluje solidarno po ovim pitanjima“, naglasio je premijer, prenosi agencija PAP.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa