Evropa

Navaljni: Putinova Rusija će se jednog dana srušiti

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

15:21

Navaljni: Putinova Rusija će se jednog dana srušiti
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni ocenio je danas da će se država ruskog predsednika Vladimira Putina jednog dana raspasti zajedno sa "postsovjetskom elitom" koju je nazvao podmitljivom, pohlepnom na vlast i dvoličnom.

"Poligamisti su u našoj zemlji postali konzervativci. Članovi Komunističke partije Sovjetskog Saveza su sada pravoslavci. Vlasnici 'zlatnih pasoša' i ofšor računa su sada agresivni patrioti", napisao je Navaljni koji je prebačen u zatvor oko 60 kilometara severno od arktičkog kruga, u objavi na društvenim mrežama koju su omogućile njegove pristalice, prenosi Rojters.

"Slomiće se i pasti. Putinova država nije održiva. Jednog dana ćemo pogledati njegovo mesto i njega tamo neće biti", napisao je Navaljni, koji je krajem decembra prebačen u arktičku kažnjeničku koloniju "Polarni vuk" nakon što je njegova kumulativna kazna produžena na više od 30 godina zatvora.

Bivši advokat i najveći protivnik ruskog predsednika ranije je više puta upozoravao da je Putinova Rusija država kojom upravljaju "lopovi i zločinci", kao i da će jednog dana, doći do velikih promena putem revolta.

Sa druge strane, ruske vlasti odbacuju kritiku Navaljnog kao besmislicu i tvrde da su on i njegove pristalice ekstremisti koji zajedno sa američkom obaveštajnom agencijom CIA nameravaju da unesu razdor u Rusiji.

Moskovske vlasti takođe odbacuju tvrdnje Navaljnog da je ruska tajna policija pokušala da ga otruje.

Komentari (0)

Evropa