Evropa

Jedinstvena Rusija: Prikupljeno 3,5 miliona potpisa podrške Putinu

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

16:24

Jedinstvena Rusija: Prikupljeno 3,5 miliona potpisa podrške Putinu
Tanjug/AP/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Sekretar Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrej Turčak saopštio je da je prikupljeno više od 3,5 miliona potpisa podrške kandidaturi aktuelnog predsednika Vladimira Putina na predstojećim izborima u Rusiji, od čega je više od 2 miliona prikupila Jedinstvena Rusija.

"Ukupno je prikupljeno više od 3,5 miliona potpisa od strane više od 25.000 sakupljača. Želeo bih da napomenem da je Jedinstvena Rusija dala glavni doprinos postizanju ovog rezultata, naši saborci su sakupili skoro 2 miliona 100 hiljada potpisa, što je više od polovine ukupnog broja", rekao je Turčak na sastanku Generalnog saveta stranke, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, vodeći regioni bili su Kemerovska oblast – Kuzbas, gde je prikupljeno više od 74.000 potpisa, Čuvaška Republika (64.000 potpisa) i Republika Baškortostan, gde je prikupljeno 58.500 potpisa. 

Pored toga, Turčak je napomenuo da je Jedinstvena Rusije 16. januara za jedan dan prikupila rekordnih 316.000 potpisa.

"Najviše potpisa 16. januara prikupljeno je u regionima: Stavropolj, Krim, Habarovska oblast, Nenecki autonomni okrug, Tomska oblast, Altajska oblast, Nižegorodska oblast, Orenburška oblast, Čuvaška Republika i Tjumenska oblast", rekao je Turčak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa