Evropa

"Putin je protiv mene, ali Bog je na mojoj strani": Kandidat na izborima u Rusiji se uzda da će mu "čuda" doneti pobedu

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

12:38

"Putin je protiv mene, ali Bog je na mojoj strani": Kandidat na izborima u Rusiji se uzda da će mu "čuda" doneti pobedu
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko - Copyright Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Rusije na predstojećim izborima Boris Nadeždin izjavio je da mu čuda pomažu da pobedi aktuelnog predsednika te zemlje Vladimira Putina u trci za lidera te zemlje.

On je za briselski Politiko rekao da "Bog podržava to što sada radi", kao i da će on, ukoliko pobedi okončati "Putinovu fatalnu grešku u Ukrajini" i osloboditi političke zatvorenike, uključujući Alekseja Navaljnog.

"Putin je protiv mene, ali Bog je na mojoj strani", rekao je on i dodao i da će poništiti zakone protiv LGBT i vojne cenzure.

Od njega se sada traži da do kraja januara podnese Centralnoj izbornoj komisiji 100.000 potpisa, koji moraju da budu raspoređeni u najmanje 40 regiona.

Nadeždin je za briselski portal istakao da je prvo čudo koje je ostvario bilo to što je uspeo da pridobije liberalnu partiju Građanske inicijative da ga podrži, čime se smanjio broj prepreka sa kojima se suočavao.

Kao drugo čudo, on je označio to što je hiljade ljudi počelo da donira novac i da se prijavljuju kao volonteri, a treće što su ga podržale brojne uticajne ruske opozicione ličnosti, od kojih većina živi u egzilu.

"Možete to nazvati Bogom ili sudbinom, ali postoji opipljiva sila koja pokreće moju kampanju", rekao je Nadeždin.

On je rekao i da do sada niko iz predsedničke administracije do sada nije stupio u kontakt sa njim i tumači to kao znak da ne znaju šta da rade sa njim.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa