Evropa

Poljoprivrednici u Grčkoj i posle mera vlade najavljuju još veće blokade: "Samo kap u moru"

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2024

-

11:35

Poljoprivrednici u Grčkoj i posle mera vlade najavljuju još veće blokade: "Samo kap u moru"
Poljoprivrednici u Grčkoj i posle mera vlade najavljuju još veće blokade: "Samo kap u moru" - Copyright Tanjug AP/Giannis Papanikos

veličina teksta

Aa Aa

Grčki poljoprivrednici i drugi predstavnici primarnog sektora održali su veliki miting u Solunu u znak protesta zbog rasta cena proizvodnje. Poljoprivrednici, koji su pogođeni povećanjem troškova i štetama na usevima usled nedavnih poplava i požara, okupili su se ispred Sajma "Agrotika", prenosi Katimerini.

Poljoprivrednici iz Tesalije i drugih delova Grčke stigli su u Solun neposredno nakon što su predstavnici poljoprivrednika iz Larise i Kardice najavili da nameravaju da zaoštre proteste narednih dana.

Tanjug AP/Giannis Papanikos

 

Demonstranti su bacali jabuke i kestenje na ulice, držeći transparente i uzvikujući parole, dok su se kretali ka Sajmu.

Poljoprivrednici su se potom pridružili svojim kolegama iz regiona Centralne Makedonije, koji se kod južne kapije Sajma sa traktorima nalaze od 1. februara.

Grčka vlada u petak je predstavila novi paket podrške poljoprivrednicima, koji obuhvata poreske olakšice, petomesečni popust na električnu energiju, otpis kredita i obećanje da će ubrzati isplatu sredstava iz fondova za oporavak od poplava u centralnom delu Grčke.

Tanjug AP/Giannis Papanikos

 

Udruženja poljoprivrednika su sa protesta u Solunu poručila da mere koje je predstavila Vlada predstavljaju samo, kako je navedeno, "kap u moru" i najavili da će tokom vikenda pojačati blokade auto-puteva.

Tanjug AP/Giannis Papanikos

 

Komentari (0)

Evropa