Evropa

U Rusiji se sprema novi zakon: Uvodi se zabrana reklama na sajtovima organizacija koje su prolašene za strane agente

Komentari

Autor: Fonet

10/02/2024

-

19:14

U Rusiji se sprema novi zakon: Uvodi se zabrana reklama na sajtovima organizacija koje su prolašene za strane agente
Moskva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predlog zakona kojim se uvodi zabrana postavljanja reklamnih oglasa na sajtovima organizacija koje su u Rusiji proglašene za strane agente je pripremljen i u fazi je usvajanja, izjavio je danas predsednik komisije Dume za istragu mešanja stranih država u unutrašnje stvari Rusije Vasilij Piskarev, prenosi Tass.

Sa Odborom za ekonomsku politiku pripremili smo predlog zakona o potpunoj zabrani objavljivanja reklama na sajtovima stranih agenata i on se sada usvaja, naveo je Piskarev na Telegramu.

Ranije je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao da poslanici smatraju da je strane agente neophodno lišiti mogućnosti da ostvaruju prihode u Rusiji i podsetio da se u Državnoj dumi priprema odgovarajući zakon.

Kako je objasnio, reč je o zabrani da građani i domaće kompanije, bez obzira na oblik vlasništva, postavljaju oglase na sajtovima stranih agenata, na njihovim društvenim mrežama i na drugim internet platformama, a za one koji prekrše zabranu biće predviđene "stroge kazne".

Volodin je istakao da poslanici Državne dume dobijaju brojne pozive građana koji su ogorčeni što blogeri "koji deluju u interesu neprijateljskih država i sipaju prljavštinu“ po Rusiji zarađuju od ruskih građana i domaćih kompanija. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa