Evropa

Kremlj: Karlson sam predložio intervju sa Putinom, predsednik prilično brzo pristao

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2024

-

10:05

Kremlj: Karlson sam predložio intervju sa Putinom, predsednik prilično brzo pristao
Kremlj: Karlson sam predložio intervju sa Putinom, predsednik prilično brzo pristao - Copyright Tanjug AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Američki novinar Taker Karlson sam je predložio da uradi intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a Putin je prilično brzo pristao, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Zaista, on nas je sam kontaktirao, predložio je intervju. Aktivno smo pregledali njegove materijale, pogledali njegovu publiku, pogledali koliko uravnoteženo pokriva određena pitanja. I došli smo do zaključka da preporučimo predsedniku da da intervju", rekao je Peskov za TV Rusija 1.

Peskov je rekao da je Karlson predvideo da će se podići prašina oko intervjua sa Putinom, ali da je intervju samom novinaru povećao popularnost, prenosi RIA Novosti.

"I sada mu je, koliko razumem, teško. S druge strane, kao prilično pametan čovek, mislim da je predvideo da će uzburkati emocije", rekao je Peskov.

Ocenio je da Zapad postaje sve nepredvidiviji, dodajući da je Kremlj bio zabrinut da će i pre početka intervjua sa Putinom doći do "progona" Karlsona, što se i desilo.

Američki novinar Taker Karlson objavio je intervju sa Putinom na svom sajtu, kao i na društvenim mrežama X i Jutjub. To je prvi intervju Putina za neki zapadni medij od napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Poseta Karslona Rusiji i intervju sa Putinom naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara i pre nego što je intervju objavljen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa