Fokus

Peskov: Karlsonov intervju sa Putinom upućen širokoj publici na Zapadu, ne vlastima

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

15:24

Peskov: Karlsonov intervju sa Putinom upućen širokoj publici na Zapadu, ne vlastima
Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Intervju koji je predsednik Rusije Vladimir Putin dao novinaru Takeru Karlsonu nije upućen američkim vlastima, već širokoj publici na Zapadu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U prva 24 sata, intervju je pregledan više od 150 miliona puta samo na platformi X (Tviter), ali široko interesovanje publike ne znači i podršku, primetili su u Kremlju, preneo je TASS.

"Najvažnije je da našeg predsednika čuju. Ako ga čuju, onda će se više ljudi pitati da li je u pravu ili ne. Bar će razmišljati", istakao je Peskov.

On je naveo da je Rusiji teško da se suprotstavi SAD "u smislu propagande", jer "Anglosaksonci poseduju sve najveće emitere, sve glavne novine, na ovaj ili onaj način".

U tim okolnostima, intervju za Karlsona je "veoma dobra prilika" da se stav Moskve prenese ljudima, naglasio je Peskov.   

Američke vlasti su "sasvim svesne Putinovih ključnih poruka" i bez intervjua, kazao je on.

Peskov nije mogao da kaže da li je intervju izazvao posebnu pažnju hakera za zvanični sajt Kremlja, gde je intervju objavljen ubrzo nakon što je pušten na sajtu Karlsona i njegovom nalogu na platformi X.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je 9. februara.

Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu, odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom uopšte, navela je agencija.          

 

Komentari (0)

Svet