Evropa

Trostruko ubistvo u Grčkoj šokiralo javnost: Bivši zaposleni ušao u kompaniju i ubio svoje šefove

Komentari

Autor: Protothema, Kathimerini

13/02/2024

-

14:46

Trostruko ubistvo u Grčkoj šokiralo javnost: Bivši zaposleni ušao u kompaniju i ubio svoje šefove
Trostruko ubistvo u Grčkoj šokiralo javnost: Bivši zaposleni ušao u kompaniju i ubio svoje šefove - Copyright AP/Michael Varaklas

veličina teksta

Aa Aa

Trostruko ubistvo dogodilo se juče ujutru u atinskom naselju Glifada kada je sedamdesetšestogodišnji Egipćanin ušao u jednu brodsku kompaniju i ubio troje zaposlenih nakon čega je izvršio samoubistvo.

Ubrzo se ispostavilo da je sedamdesetšestogodišnji Adel Aristid, rođeno El Buraj, zvani Aris bivši zaposleni u brodskoj kompaniji i nekadašnja "osoba od poverenja" porodice Karnesi.

Kako saznaje "Protothema", Aris je dobio otkaz nakon više od 36 godina rada za porodicu Karnesi. Revoltiran otkazom on je juče ujutru ušao u prostorije firme sa karabinom i revolverom i usmrtio brodovlasnicu Mariju Karnesi, generalnog direktora kompanije Adonisa Vlasakisa i kapetana Ilijasa Kukularisa, piše protothema.gr. Telo Egipćanina koji je potom izvršio samoubistvo, pronađeno je u podrumu kompanije.

Dvoje zaposlenih u kompaniji prevezeni su u bolnicu zbog lošeg psihičkog stanja izazvanog šokom.

"Kako su se usudili da me izbace iz moje kuće", navodno je rekao Egipćanin pre krvavog čina očevicima.

AP/Michael Varaklas

 

Inače, porodica Karnesi je svom zaposlenom čak ustupila i stan na Glifadi u kojem je živeo godinama. Međutim, pošto Marija i njena sestra Despina Karnesi nisu rešile vlasničke probleme sa bratom Spirosom, zamolile su Arisa da napusti kuću što je izazvalo njegov bes nakon kojeg je dobio i otkaz. Pretpostavlja se da je to bio motiv trostrukog ubistva i samoubistva.

Krvavom piru prethodila intenzivna svađa

Kako prenosi grčki medji, masakru u kancelarijama brodske kompanija na Glifadi prethodila je žestoka svađa između Egipćanina i vlasnice Marije Karnesi. Aris je u ponedeljak ujutru upao u njenu kancelariju rešen da traži drugu šansu. Nakon što ga je Karnesi zamolila da napusti  kancelariju, otišao je do automobila po oružje i vratio se da izvrši krvavi pir.

Na pitanje kolega kuda ide, Egipćanin je odgovorio "da reši stvari sa šefovima".

Nekoliko dana pre masakra sestre Karnesi su mu dale otkaz, što je on smatrao nepravednim. Ostali zaposleni kažu da im je nejasno zašto je ovo uradio budući da su godinama imali sjajan odnos, da je bio njihov čovek od poverenja, kao i da ih je jako voleo.

"Bio je dobar, miran i tih čovek. Pomagao je svakome kome je bila potrebna pomoć. Bio je veoma mirna osoba", rekao je jedan od zaposlenih.

AP/Michael Varaklas

 

Aris je bio zaposlen na više lokacija za porodicu Karnesi - u kompaniji na Glifadi, ali u njihovoj kući za odmor u Tragonisiju gde je bio čuvar. Osim što je bio čuvar svih nekretnina porodice Karnesi, on se lično brinuo i o majci pokojne Marije Karnesi, njene sestre Despine i brata Spirosa.

Štaviše, u jednoj od luksuznih rezidencija dobio je i stan u kojem je živeo, a iz kojeg je zamoljen da se iseli nekoliko dana pre trostrukog ubistva.

Prijatelj porodice koji je želeo da ostane anoniman izjavio je da je spor u porodici Karnesi bio razlog za otpuštanje Egipćanina jer je on navodno "zauzeo stav u korist brata", odnosno Spirosa Karnesija zbog čega je porodica odlučila da ga udalji iz svog okruženja.

Marija i Despina Karnesi se godinama sude sa svojim bratom Spirosom oko nerešenih imovinskih sporova, a budući da je sud presudio u korist Spirosa, pretpostavlja se da je to bio razlog što su sestre odlučile da otpuste Egipćanina.

Komentari (0)

Evropa