Evropa

Ruski helikopter Mi-8 predao vlastima u Kijevu: Pilot koji je prebegao u Ukrajinu, ubijen u Španiji

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

18:54

Ruski helikopter Mi-8 predao vlastima u Kijevu: Pilot koji je prebegao u Ukrajinu, ubijen u Španiji
Ruski helikopter Mi-8 predao vlastima u Kijevu: Pilot koji je prebegao u Ukrajinu, ubijen u Španiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je da je Maksim Kuzminov, ruski pilot na helikopteru koji je prebegao u Ukrajinu, ubijen danas u Španiji, prenela je Ukrajinska pravda. On je, kako se navodi, ustreljen iz vatrenog oružja.

"Kijev independent" prenosi da je Kuzminov dospeo na naslovne stranice ukrajinskih medija nakon što je spustio netaknut helikopter Mi-8 u Ukrajinu i predao se vlastima.

Andrij Jusov, portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe, rekao je kasnije da je Kuzminov kasnije primio isplatu od 500.000 dolara kao nagradu što je pobegao helikopterom.

On je rekao da je sam kontaktirao ukrajinsku stranu i da je mu je rečeno da će dobiti bezbednosne garancije za njega, porodicu, da će dobiti novac i nova dokumenta od Ukrajine ukoliko prebegne.

Kuzminov je rekao da su njegovi roditelji odobrili njegove planove da prebegne i priključili su mu se u Ukrajini.

Citirajući izvore iz ukrajinske vojne obaveštajne službe, Ukrajinska pravda je navela da je Kuzminov odlučio da se preseli u Španiju, ali je tamo pronađen mrtav u stanu.

U blizini je pronađen zapaljen automobil, za koji se veruje da je ubijeni koristio.

Jusov je potvrdio njegovu smrt za više ukrajinskih medija, ali nije pružio više detalja.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa