Evropa

Gori stambena zgrada u Valensiji: Povređeno najmanja 13 stanara, sumnja se da ima zarobljenih

Komentari

Autor: BBC

22/02/2024

-

21:07

Gori stambena zgrada u Valensiji: Povređeno najmanja 13 stanara, sumnja se da ima zarobljenih
Gori stambena zgrada u Valensiji: Povređeno najmanja 13 stanara, sumnja se da ima zarobljenih - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Visoku stambenu zgradu u Valensiji zahvatio je veliki požar, koji se proširio na susednu zgradu, prenosi BBC. Reč je o zgradi od 14 spratova u naselju Kampanar, a više od 20 vatrogasnih ekipa je na terenu.

Ljudi su pozvani da se drže dalje od oblasti zahvaćene vatrom, nekoliko njih je povređeno, a lokalni mediji javljaju da postoji mogućnost da ima zarobljenih u zgradi.

List El Pais navodi da je najmanje 13 osoba zbrinuto od povreda, uključujući dva vatrogasca.

Lokalni izveštaji kažu da su vatrogasci spasili nekoliko stanovnika, uključujući par koji živi na sedmom spratu.

Jedan muškarac koji živi na drugom spratu zgrade rekao je za TV kanal La Sekta da se plamen jako brzo prošiorio nakon izbijanja požra. 

"Vatra se proširila za deset minuta", rekao je on i dodao da je materijal na fasadi zgrade možda prouzrokovao širenje vatre.

Aluminijumske ploče sa izolatorom od pene koji čine spoljni sloj zgrade su "veoma dobre u izolaciji od toplote i hladnoće, ali su veoma zapaljive", rekao je inženjer David Higuera za El Pais .

Jedna žena je rekla da je videla vatrogasce kako pokušavaju da spasu tinejdžera zarobljenog na prvom spratu zgrade.

Vatrogasci su pozvani oko 17.30 po lokalnom vremenu. U tom području je postavljena je pomoćna bolnica na otvorenom za slučaj nastradalih, javio je RTVE.

Oglasio se španski premijer Pedro Sančez koji je na platformi X napisao da je zgrožen zbog požara koji je zahvatio zgradu u Valensiji.

"Želim da prenesem svoju podršku svim ljudima pogođenim ovim požarom i priznanje osoblju hitne pomoći koja se nalazi na terenu", naveo je Sančez.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa