Evropa

Ogroman požar u Valensiji odneo najmanje četiri života: Nestalo je 19 osoba, među povređenima i dete

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2024

-

07:49

Ogroman požar u Valensiji odneo najmanje četiri života: Nestalo je 19 osoba, među povređenima i dete
Ogroman požar u Valensiji odneo najmanje četiri života: Nestalo je 19 osoba, među povređenima i dete - Copyright Printscreen Youtube/CNN-News18

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje četiri osobe poginule su u velikom požaru u stambenom bloku u španskom gradu Valensija, 14 je povređeno, a 19 osoba se vode kao nestale, saopštile su službe za vanredne situacije. Među povređenima su i šest vatrogasaca i malo dete.

Požar je zahvatio zgradu od 14 spratova u naselju Kampanar i proširio se na susednu zgradu, objavio je El Pais.

Jak vetar doprineo je širenju požara, a postoje sumnje da se vatra brzo proširila zbog lako zapaljive obloga zgrade. Više od 20 vatrogasnih ekipa učestvuje u gašenju požara.

Zgrada ima 138 stanova i u njoj je živelo 450 stanara, navodi španski list pozivajući se na upravnika zgrade.

Lokalni mediji javili su da su vatrogasci spasili nekoliko stanara koristeći dizalice.

Potpredsednica Fakulteta industrijskih tehničkih inženjera u Valensiji Ester Pučades izjavila je za špansku novinsku agenciju Efe da je zgrada koja se zapalila bila obložena poliuretanskim materijalom koji više nije u širokoj upotrebi jer je, kako je navela, lako zapaljiv.

Jedan od stanara rekao je za TV kanal La Seksta da se požar brzo proširio, za oko 10 minuta, nakon što je izbio, navodno na četvrtom spratu.

Blizu zgrade je uspostavljena terenska bolnica, prenosi španski javni servis RTVE. Vlasti su saopštile da će ljudi raseljeni iz zgrade biti smešteni u hotelima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa