Evropa

Putin poručio građanima: "Ruski državljani odlučiće na izborima o budućnosti zemlje, od rezultata zavisi dalji razvoj"

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2024

-

08:02

Putin poručio građanima: "Ruski državljani odlučiće na izborima o budućnosti zemlje, od rezultata zavisi dalji razvoj"
Putin poručio građanima: "Ruski državljani odlučiće na izborima o budućnosti zemlje, od rezultata zavisi dalji razvoj" - Copyright Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je na ruskim državljanima da donesu odluku o budućnosti zemlje kroz učešće na predstojećim predsedničkim izborima.

"Samo vi, ruski građani, možete da odlučujete o budućnosti otadžbine. Želeo bih da istaknem da je jedini izvor moći u našoj zemlji narod. To je ključna zakonska odredba u ruskom ustavu", poručio je ruski predsednik u video obraćanju na Prvom kanalu državne televizije, prenosi TASS.

On je napomenuo da ljudi "ne samo da će glasati, već će se izjasniti o svojoj volji i nastojanjima, o svom ličnom angažmanu u daljem razvoju Rusije, jer su izbori korak u budućnost".

"Njihovi rezultati će direktno uticati na razvoj zemlje u narednim godinama. Ovo je važan, izuzetno odgovoran događaj. Zato, kao aktuelni šef države, smatram da je potrebno da vam se obratim", dodao je on.

Savet Federacije Rusije, ili gornji dom parlamenta, zvanično je odredio 17. mart kao dan predsedničkih izbora.

Ruska Centralna izborna komisija (CIK) je saopštila da će glasanje trajati tri dana od 15. do 17. marta.

Četiri kandidata će se nadmetati za najvišu funkciju, a to su kandidat Partije Novi narod Vladislav Davankov, nezavisni kandidat i aktuelni predsednik Vladimir Putin, kandidat Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Leonid Slucki i kandidat Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF) Nikolaj Haritonov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa