Evropa

Julija Navaljna: Ne priznati Putinovu pobedu na izborima koji "nemaju smisla"

Komentari

Autor: FoNet

19/03/2024

-

16:42

Julija Navaljna: Ne priznati Putinovu pobedu na izborima koji "nemaju smisla"
Julija Navaljna: Ne priznati Putinovu pobedu na izborima koji "nemaju smisla" - Copyright Tanjug/AP/@yulia_navalnaya Twitter channel

veličina teksta

Aa Aa

Udovica ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog pozvala je danas međunarodnu zajednicu da ne prizna predsednika Vladimira Putina kao "legitimnog" lidera Rusije, nakon izbora za koje je rekla da "nemaju smisla".

Navaljna je u videu objavljenom na društvenim mrežama pozvala svoje pristalice da "ne odustaju" od suprotstavljanja Putinu.

"Rezultat ovih izbora nema nikakvo značenje. Putin želi pokazati svetu da očigledno ima ogromnu podršku", rekla je Navaljna, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Ovi izbori su prošli, ali ništa nije gotovo. Naprotiv, treba skupiti snage i raditi više nego ikada", dodala je Navaljnaja povodom petog predsedničkog mandata koji je Putin osvojio na proteklim izborima, zadobivši poverenje više od 87 odsto građana koji su glasali - prema podacima Centralne izborne komisije Rusiije.

Navaljnaja je u videu pohvalila Ruse koji su učestvovali u protestu "Podne protiv Putina" 17. marta na biračkim mestima.

Proteste su organizovali saradnici Navaljnog širom Rusije i u drugim zemljama, a i on sam je pozvao na tu akciju pre svoje iznenadne smrti.

"Vi ste pobednici događaja koji Kremlj naziva glasanjem. Bilo vas je toliko mnogo, hrabrih, slobodnih i poštenih ljudi širom Rusije koji su u 'Podne protiv Putina' došli na biračka mesta. Zahvalna sam svakome od vas," rekla je Julija Navaljna.

Prema njenim rečima, Putin želi da pokaže svetu da ima "ogromnu podršku".

"Ali vi koji ste došli na biračka mesta u 12 sati uverljiviji ste od bilo kakvih lažnih procenata", dodala je udovica Navaljnog, koja živi izvan Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa