Evropa

Objavljeni zvanični rezultati izbora u Rusiji, Putin: Podrška građana važnija od izborne pobede

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

11:41

Objavljeni zvanični rezultati izbora u Rusiji, Putin: Podrška građana važnija od izborne pobede
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova saopštila je danas na specijalnoj sednici zvanične rezultate predsedničkih izbora u Rusiji održanih od 15. do 17. marta, prema kojima je Vladimir Putin osvojio 87,28 odsto glasova.

Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto, Vladislav Davankov 3,85 odsto, a Leonid Slucki 3,20 odsto glasova, prenosi RIA Novosti.

Za Putina je glasalo 76.277.708 birača.

Izlaznost na izborima za predsednika Rusije bila je rekordna u modernoj istoriji i iznosila je 77,49 odsto, odnosno na izbore je izašlo 87.576.075 birača.

Tanjug/(AP Photo/Alexander Zemlianichenko

 

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, nakon što je Centralna izborna komisija objavila zvanične rezultate predsedničkih izbora, da mu je podrška građana važnija od pobede i obećao da će učiniti sve da opravda njihovo poverenje.

"Protekla kampanja je bila intenzivna i izuzetno odgovorna, jer smo uglavnom birali put kojim će Rusija ići dalje, birajući budućnost za sebe i svoju decu. A značaj ovog događaja je shvatila ogromna većina birača koji su izašli na izbore“, rekao je ruski predsednik u obraćanju građanima, prenosi RIA Novosti.

Podsetimo, Putin je u nedelju proglasio pobedu na izborima i tom prilikom poručio da postoje uslovi za "dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija". Opširnije o tome u posebnom tekstu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa