Evropa

Salvini o ishodu izbora u Rusiji: Volja birača se mora prihvatiti, oni koji glasaju su uvek u pravu

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2024

-

16:28

Salvini o ishodu izbora u Rusiji: Volja birača se mora prihvatiti, oni koji glasaju su uvek u pravu
Salvini o ishodu izbora u Rusiji: Volja birača se mora prihvatiti, oni koji glasaju su uvek u pravu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik premijera Italije Mateo Salvini, komentarišući ubedljivu pobedu Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji, ocenio je danas da se ishod izbora mora prihvatiti, jer "kada ljudi glasaju, oni su uvek u pravu“.

"Oni (Rusi) su glasali i mi to priznajemo, nadajući se da će 2024. biti godina mira", rekao je on novinarima na marginama konferencije u Milanu, prenosi Rojters.

Salvini, koji je lider italijanske krajnje desničarske partije Liga i bio je čvrst Putinov saveznik pre ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022, prošlog meseca je izazvao kritike u Italiji zbog komentara povodom smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru u arktičkoj koloniji. 

"Jedva da znam šta se dešava u Italiji, kako da procenim šta se desilo na drugom kraju sveta? Razumem poziciju supruge Navaljnog, potrebno je razjasniti stvari. Ali doktori, sudije to rade, mi to ne radimo", rekao je Salvini o smrti ruskog aktiviste i advokata.

Tanjug/(AP Photo/Alexander Zemlianichenko

 

Salvinijeva stranka Liga deo je koalicione vlade zajedno sa Braćom Italije (ECR) premijerke Đorđe Meloni i Forca Italia (EPP) desnog centra.

Putin, koji je već vodio Rusiju skoro četvrt veka, pobedio je na trodnevnim predsedničkim izborima produživši svoju vladavinu za još šest godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa