Evropa

Kejt Midlton saopštila da ima rak i da je u ranoj fazi lečenja: "Bio je to veliki šok"

Komentari

Autor: BBC

22/03/2024

-

19:09

Kejt Midlton saopštila da ima rak i da je u ranoj fazi lečenja: "Bio je to veliki šok"
Kejt Midlton saopštila da ima rak i da je u ranoj fazi lečenja: "Bio je to veliki šok" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Princeza od Velsa Ketrin Midlton saopštila je da je u ranoj fazi lečenja nakon što joj je otkriven rak.

Ona je u video izjavi kazala da je to bio "veliki šok" za nju posle "neverovatno teških meseci", pa je poslala pozitivnu poruku.

"Dobro sam i svakim danom sve jača", kazala je ona

Detalji o bolesti nisu otkriveni, ali Kensingtonska palata kaže da je uverena da će se princeza potpuno oporaviti, piše BBC.

Prema njenoj izjavi, kada je u januaru operisala stomak, nije se znalo da ima rak.

"Međutim, testovi nakon operacije su pokazali da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je zato savetovao da se podvrgnem preventivnom kursu hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja" rekla je Kejt Midlton.

 

 

Ona je dodala da su joj u mislima svi oni koji su oboleli od raka i dodala: "Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, nemojte gubiti veru ili nadu. Niste sami".

Princeza je rekla da je za oporavak od operacije bilo potrebno vreme i da je sada prioritet njena porodica.

"Vilijam i ja smo činili sve što smo mogli da ovo procesuiramo i ovime se bavimo privatno zbog naše mlade porodice. Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im je prikladan i da ih uverimo da ću biti dobro", kazala je ona i dodala da porodici sada treba vremena, prostora i privatnosti.

Stoga se ne očekuje da će se Ketrin i princ Vilijam pojaviti sa kraljevskom porodicom na Uskrs, a princeza se neće prevremeno vratiti na službene dužnosti.

Kensingtonska palata je takođe saopštila da je iznenadno odsustvo princa Vilijama sa komemoracije krajem februara bilo zbog saznanja o dijagnozi raka.

Par se suočio sa lavinom spekulacija i ludilom na društvenim mrežama o njenom zdravlju, nakon operacije u januaru. Princeza od Božića nije prisustvovala zvaničnim događajima.

U svojoj video izjavi, ona je posebno istakla podršku svoje porodice

"Imati Vilijama pored sebe takođe je veliki izvor utehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboje znači mnogo“, rekla je ona

 

Komentari (0)

Evropa