Poznati

Dvor i ranije "eksperimentisao sa fotomontažom": Doterivana i slika kraljice Elizabete koju je napravila Kejt Midlton

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2024

-

13:08

Dvor i ranije "eksperimentisao sa fotomontažom": Doterivana i slika kraljice Elizabete koju je napravila Kejt Midlton
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon velike bure koju je u javnosti podigla fotošopirana fotografija Kejt Midlton, koju su povukle mnoge foto agencije na svetu, sada mnogi tvrde da je kraljevska porodica i ranije objavljivala "doterivane" slike.

Naročitu pažnju privukla je fotografija kojom je obeležen 97. rođendan kraljice Elizabete Druge sa praunucima, koju je godinu dana ranije navodno takođe napravila princeza od Velsa i t u omiljenom kraljičinom zamku Balmoral.

Ledi Luiz Mauntbaten-Vindzor i Džejms, grof od Veseksa, deca vojvode i vojvotkinje od Edinburga, stoje pozadi. Ispred njih su Lena Tindal, ćerka Majka i Zare Tindal, zatim Princ Džordž i princeza Šarlot, dvoje starije dece princa i princeze od Velsa, Isla Filips, ćerka Pitera Filipsa i princ Luis, najmlađe dete princa i princeze od Velsa.

Desno od monarha je Mia Tindal, koja drži bebu Lukasa Tindala, a sa njene leve strane je Savana Filips.

Fotografska agencija saopštila je da je fotografija koju je Kensingtonska palata objavila 21. aprila prošle godine, povodom rođendana kraljice Elizabete II i na kojoj je pokojna kraljica prikazana sa potomcima, "digitalno poboljšana".

Agencija je navela da je za fotografiju kraljice, za koju je iz palate rečeno da je napravila princeza of Velsa Kejt Midlton u leto 2022. godine, odnosno neposredno pred smrt, stavljena napomena urednika da je "digitalno poboljšana" pre nego što je poslata agenciji, prenosi "Sky News".

Među nepodudarnostima eksperti su označili vertikalnu liniju gde se tartan suknje pokojne kraljice ne poklapa, vidi tamna senka iza uha princa Luisa i slična mala crna mrlja iza kragne košulje princa Džordža.

Kensington palata princa i princeze od Velsa za sada nije komentarisala fotografiju.

Fotomontaža i teorije zavere

Podsetimo, AP, a potom i mnoge druge foto agencije povukle su prošle nedelje fotografiju Kejt sa njeno troje dece, koja je objavljena na Dan majki, jer, kako je agencija saopštila, fotografija "nije zadovoljila" standarde za fotografije agencije.

Profimedia

 

Princeza od Velsa Kejt Midlton se nedugo potom izvinila "za bilo kakvu zabunu" koju je izazvala njena fotografija.

Ketrin je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama Kensingtonske palate navela: "Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom".

Međutim, kada su iz agencija tražili od Kensington palate da im dostavi originalnu fotografiju, nisu dobili nikakav odgovor. 

To je pokrenulo niz glasina o stanju princeze od Velsa, koja se od januara oporavlja od operacije abdomena. Više o teorijama zavere o Kejt Midlton možete pročitati u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin