Poznati

Od navodne prevare princa Vilijama do estetskih zahvata: Najluđe teorije zavere o "misterioznom nestanku" Kejt Midlton

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

18/03/2024

-

19:05

Od navodne prevare princa Vilijama do estetskih zahvata: Najluđe teorije zavere o "misterioznom nestanku" Kejt Midlton
Kejt Midlton - Copyright Tanjug AP/Chris Jackson/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Društvene mreže poslednjih dana bruje o Kejt Midlton i njenom, navodno, "misterioznom nestanku" nakon što je u januaru podvrgnuta operaciji abdomena. Iako su iz Kensington palate još ranije najavili da će njen oporavak trajati do Uskrsa, a paparaci je fotografisali u dva navrata, pojedini još nisu uvereni da je to zaista princeza od Velsa. Štaviše, trenutno se na internetu može naći veliki broj teorija zavere o tome "šta se zaista desilo sa Kejt", koje su već dobile i svoj hešteg - "kejtspiracije" (odnono na engleskom, "Katespiracies").

Jedna od najčešćih je da je princeza iskoristila odsustvo da se krišom podvrgne nekom estetskom zahvatu, a spekuliše se o raznovrsnim procedurama - od zatezanja stomaka do brazilskog podizanja zadnjice.

Čak su se i pojedini novinari pridružili trendu, pa je španska voditeljka Konča Kaljeha tokom emisije "Fiesta" izjavila da je Kejt imala komplikacije tokom operacije i da je u veštački izazvanoj komi.

Tanjug AP/Alessandra Tarantino, File

 

Bilo je čak i neproverenih i nepotvrđenih objava da je princeza već odavno mrtva, a da se u međuvremenu palata sprema da joj nađe dvojnicu.

Ulje na vatru dolila je fotografija koju je Kensington palata objavila za Dan majki 10. marta, a za koju se ispostavilo da je fotošopirana. Tada su počele da kruže mnogo ozbiljnije teorije o tome šta se dešava u britanskoj kraljevskoj porodici.

"Neverstvo" princa Vilijama

Prva fotografija Kejt objavljena nakon operacije i višenedeljnog odsustva na kojoj su i njena deca - Džordž, Šarlot i Luis, povučena je samo nekoliko sati kasnije iz mnogih foto agencija, jer je utvrđeno da je digitalno izmenjena. 

Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

 

I mada se princeza nedugo potom lično obratila na društvenim mrežama i napisala da je ona, kao dugogodišnja ljubiteljka fotografije sama doterivala spornu fotografiju, taj potez samo je razbuktao već postojeća nagađanja na internetu.

Mnogima je privuklo pažnju to što Kejt na slici ne nosi svoj prepoznatljivi verenički prsten, koji je inače nekada pripadao Vilijamovoj majci, princezi Dajani.

Pojedini su tako oživeli stare glasine o tome da je princ od Velsa navodno bio neveran supruzi tokom njene poslednje trudnoće i to sa markizom Rouz Henberi. Otišli su tako daleko da su pisali o tome da je najmlađa ćerka markize možda Vilijamovo dete.

Glasine o prinčevom navodnom neverstu su proteklog vikenda čak bile predmet šale u emisiji čuvenog američkog komičara Stivena Kolbera.

Palata nepokolebljivo ćuti

I mada bi većina javnih ličnosti objavila demanti i javno se obratila, kako bi zaustavila širenje neosnovanih priča, za britansku kraljevsku porodicu važe drugačija pravila.

AP/Peter Nicholls

 

Njihova komunikaciona strategija već decenijama se zasniva na konzistentnosti, diskreciji i održavanju dostojanstva, naročito u kriznim situacijama, a takav pristup najbolje oslikava fraza "nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj" ("Never complain, never explain"), koji je bio glavni moto i kraljice Elizabete Druge.

Međutim, upravo taj pristup je, smatraju mnogi poznavaoci prilika u britanskoj kraljevskoj porodici, pogoršao situaciju kada je reč o širenju glasina o Kejt Midlton.

Kada su, naime, foto agencije tražile od Kensington palate da im pošalju originalnu fotografiju princeze sa decom, bez naknadnih izmena, nisu dobili nikakav odgovor.

To je navelo Fila Četvinda, direktora globalnih vesti agencije AFP da za BBC izjavi da za njih Kensington palata više nije "izvor od poverenja" i da će ubuduće biti oprezniji kada od njih dobijaju bilo kakve sadržaje. 

Komentari (0)

Magazin