Poznati

Šta se desilo sa Kejt Midlton: Zbog nove fotografije podgrejane teorije zavere o "pravom" stanju princeze od Velsa

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

11/03/2024

-

18:18

Šta se desilo sa Kejt Midlton: Zbog nove fotografije podgrejane teorije zavere o "pravom" stanju princeze od Velsa
Šta se desilo sa Kejt Midlton: Zbog nove fotografije podgrejane teorije zavere o "pravom" stanju princeze od Velsa - Copyright Tanjug / AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Princeza od Velsa, u narodu poznatija kao Kejt Midlton i buduća kraljica Velike Britanije, konačno se oglasila nakon višenedeljnog odsustva i samo produbila ionako glasne teorije zavere o uzroku njenog nepojavljivanja u javnosti. Reakcije su bile takve, da je Kejt na posletku morala da objavi zvanično izvinjenje i objašnjenje.

Šta se zapravo dogodilo? Kensington palata objavila je 10. marta, kada se na zapadu obeležava Dan majki, fotografiju princeze od Velsa okružene decom - Džordžom, Luijem i Šarlot. Bilo je to prvo zvanično oglašavanje princeze, nakon operacije abdomena, kojoj je podvrgnuta u januaru ove godine, ako izuzmemo jednu paparaco fotografiju snimljenu 4. marta, kada je uslikana u automobilu sa majkom Kerol Midlton. 

Međutim, nedeljama pre toga, jedna od najčešće fotografisanih žena sveta, potpuno je nestala iz javnog života.

Njena PR služba 17. januara objavila je saopštenje u kom se navodi da je Kejt želela da "održi što je moguće više privatnosti za svoju decu" i da razlog njene operacije ostane privatan. 

Takođe je nagovešteno da se najverovatnije neće vraćati svakodnevnim aktivnostima pre Uskrsa, koji se po gregorijanskom kalendaru proslavlja 31. marta.

profimedia

 

Uprkos tom objašnjenju, gotovo istovremeno su počele da cirkulišu najrazličitije teorije zavere o "pravim" uzrocima njenog odsustva, koje je samo podgrejala odluka princa Vilijama da iz "privatnih razloga" ne prisustvuje pomenu svog nedavno preminulog kuma.

Na društvenim mrežama kružile su razne priče o navodno teškom zdravstvenom stanju princeze, kao i da joj možda i život visi o koncu. Nizala su se nagađanja: da je Kejt u komi, da joj je brak sa Vilijamom na staklenim nogama, pa čak i da se krije. 

Pojedini su otišli toliko daleko da tvrde da je ubijena i da britanska kraljevska porodica planira da je zameni dvojnicom.

Paralelno se pojavilo i mnogo šaljivih teorija: da ju je neko loše ošišao, pa da čeka da joj izraste kosa, da se oporavlja od estetskog zahvata ili da je možda rešila da se odmori od svega. 

Sve to samo je dodatno podgrejalo povlačenje njene fotografije iz medija, zbog čega se saopštenjem direktno objavila i sama princeza.

Kejt, koja se iz hobija bavi fotografijom, izvinila se "zbog bilo kakve zabune" priznavši da je sama obrađivala spornu sliku, "poput mnogih drugih fotografa-amatera". 

"Želela sam da se izvinim svima zbog eventualne zabune koju smo izazvali juče objavljivanjem porodične fotografije. Nadam se da su svi koji su slavili imali veoma srećan Dan majki. C.", navedeno je u objavi na zvaničnom nalogu Kensington palate na "Tviteru/X". 

"C" u toj objavi odnosi se na princezin inicijal od "Ketrin", kako glasi njeno pravo ime, a navodno označava objave koje ona sama deli, bez pomoći svog PR tima.

Šta je sporno u fotografiji koju je princeza objavila?

Britanski tablodi prenose informacije neimenovanih izvora, da su princ i princeza od Velsa samo želeli da pošalju svetu jednu neformalnu fotografiju svoje porodice, ali im se to na kraju žestoko obilo o glavu.

Tanjug AP/Alastair Grant

 

Pored toga što su agencije, koje imaju stroga pravila po pitanju toga kakve fotografije mogu da objavljuju na svojim servisima, odbile da nastave sa distribucijom princezine fotografije, mediji sada do tančina analiziraju šta je sve "dorađeno" na njoj.

Najviše pažnje privuklo je to što se na Kejtinoj levoj ruci ne vidi verenični prsten sa plavim safirom, koji je nekada pripadao Vilijamovoj majci, Dajani. Ipak, najuporniji primetili su i sitne znake "doterivanja", poput neuklapanja ivica na rukavu princeze Šarlot, blagih zakrivljenja kamene podzide na koju se oslanja Lui i neravnog rajsferšlusa na Kejtinom džemperu. 

Među njima su bili i čelnici foto agencija, koji su od Kensington palate zahtevali objašnjenje o fotografiji. Pošto ga nisu dobili, većina je odlučila da sliku ukloni iz sistema.

Šta je skepticima sumnjivo u priči o Kejt?

Iako je princeza od Velsa želela da se objavljivanjem fotografije zaštiti od neosnovanih tračeva, sada se nalazi u još nepovoljnijem položaju, procenjuju za britanske medije poznavaoci prilika na dvoru.

Iako su teorije zavere potpuno neosnovane, glasine rasplamsava to što pravi razlog njenog dugog boravka u porodici i dalje ostaje misterija.

Zvanično, ona je hospitalizovana zbog planirane operacije, ali skepticima to nije bilo dovoljno. Pošto je u saopštenju navedeno da će nakon zahvata Kejt ostati u bolnici "između deset i četrnaest dana", otvoreno je pitanje šta je to princeza operisala, kada je primorana na tako dugačak oporavak van kuće.

Spekulacije su se samo pojačale nakon što je uzrok njene operacije ostao tajna, a kralj Čarls objavio da ima karcinom prostate. 

Da tako visoko pozicionirani članovi kraljevske porodice budu istovremeno na bolovanju je toliko neuobičajeno, da su pojedini u tome videli znak da Bakingemska palata nešto zataškava. 

Što je više vremena proticalo, to se više glasina javljalo i za sve to vreme ni najuporniji paparaci - sem onog koji je "ulovio" jednu mutnu fotografiju iz automobila Kerol Midlton - nisu uspeli da je fotografišu.

Da je reč o bilo kojoj drugoj ženi, postoperativni oporavak bio bi dovoljan razlog za to što pokušava da se drži podalje od očiju javnosti, ali to po svemu sudeći ne važi za buduću kraljicu.

Komentari (0)

Magazin