Evropa

Požari ne popuštaju, Turska se bori sa još 13 vatrenih stihija, za deset dana izbilo je čak 209

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

09:03

Požari ne popuštaju, Turska se bori sa još 13 vatrenih stihija, za deset dana izbilo je čak 209
Požari ne popuštaju, Turska se bori sa još 13 vatrenih stihija, za deset dana izbilo je čak 209 - Copyright Tanjug AP/Ismail Coskun/IHA via AP, Tanjug AP/Emre Tazegul

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli saopštio je danas da Turska ulaže napore u gašenju preostalih 13 požara u pet provincija, a da je zemlju u poslednjih 10 dana zahvatilo 209 požara u 47 provincija.

Bekir Pakdemirli je na Tviteru saopštio da su u toku napori na gašenju preostalih požara u Mugli, Aidinu, Isparti, Karabuku i Burduru, prenosi Anadolija.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je juče na konferenciji za novinare da su u toku napori za gašenje preostalih požara, uz pomoć 56 helikoptera, 16 aviona i 9 bespilotnih letelica.

On je objavio da je od početka prošle nedelje pa do petka sanirano 196 požara i da su u toku napori za gašenje preostalih , a da pet helikoptera sposobnih da dejstvuju u noćnim uslovima, koje je poslala Ukrajina, rade neprestano kako bi se požari stavili pod kontrolu.

Erdogan je dodao i da je Azerbejdžan poslao preko 600 obučenih vatrogasaca da pomognu u borbi protiv šumskih požara u južnim pokrajinama zemlje, a predsednik Ilham Alijev obećao je da će povećati ovaj broj.

Najmanje osam ljudi je poginulo do sada, prema zvaničnim podacima, od požara koji su 28.jula počeli na jugu i jugozapadu Turske.

Komentari (0)

Evropa