Evropa

Kurc: Treća doza od jeseni, vakcinacija pravi put, a ne zaključavanje

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

10:39

Kurc: Treća doza od jeseni, vakcinacija pravi put, a ne zaključavanje
Kurc: Treća doza od jeseni, vakcinacija pravi put, a ne zaključavanje - Copyright AP/Florian Schroetter

veličina teksta

Aa Aa

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je da će u Austriji od septembra početi davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa.

"Znamo da je i kod vakcinacije protiv korone potrebna revakcinacija. Nauka polazi od toga da je to slučaj nakon devet meseci", kazao je Kurc u intervjuu za "Oe24".

Prema njegovim rečima, na jesen će početi revakcinacija stanovništva, a krenuće se od starijih osoba, kao i od štićenika domova za stare.

Što se tiče zahteva za uvođenje obavezne vakcinacije za medicinske radnike, Kurc kaže da to nije ništa neuobičajeno, kao i da je u mnogim poslovima već postojala takva obaveza.

To što su pojedine austrijske pokrajine uvele takvo pravilo za svoje zaposlene, on smatra legitimnim.

Upitan da li Austriji na jesen preti novo zaključavanje, Kurc je kazao da se nada da neće doći do toga.

"Moj cilj je da možemo živeti slobodno i normalno. Smatram da je vakcinacija pravi put, a ne zaključavanje", objasnio je on.

Raste broj zaraženih

U Austriji je dnevni broj novozaraženih korona virusom preskočio 600 osoba. U poslednja 24 sata registrovano je 607 novožaraženih, što je broj koji je poslednji put zabeležen krajem maja.

Takođe, registrovano je i dva smrtna slučaja zaraženih koronom, te i rast broja kovid pacijenata u bolnicama. Samo u Beču, u poslednja 24 sata, registrovano je 170 novozazaraženih, u Gornjoj Austriji 109.

Trenutno se u bolnicama nalazi 146 kovid pacijenata, od kojih je 40 na intenzivnoj nezi, što je povećanje broja na intenzivnoj nezi za sedam pacijenata.

Komentari (0)

Evropa