Evropa

Univerzitet u Saseksu: Nagrada od 5.000 funti za vakcinisane studente

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

14:37

Univerzitet u Saseksu: Nagrada od 5.000 funti za vakcinisane studente
Univerzitet u Saseksu: Nagrada od 5.000 funti za vakcinisane studente - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Univerzitet u Saseksu ponudiće novčane nagrade u iznosu od 5.000 funti određenom broju studenata koji mogu da dokažu da su u potpunosti vakcinisani protiv kovid 19, u pokušaju da podstaknu vakcinaciju.


Svi studenti na tom britanskom univerzitetu učestvuju u žrebu, a 10 izvučenih pobednika će dobiti 5.000 funti ako dokažu da su primili dve doze vakcine ili su iz medicinskih razloga izuzeti od vakcinacije, preneo je Gardijan.

Profesor Adam Tikel, prorektor univerziteta, negirao je da je to podmićivanje studenata da bi se vakcinisali.

"Automatski ćemo prijaviti svakog studenta, a osim ako neko od njih ne kaže da želi da bude izuzet, dajući im priliku da dobiju vakcine - to će biti otprilike 12 nedelja nakon objave, samo ćemo nasumično izabrati 10 imena", rekao je Tikel za BBC.

Ako mogu da dokažu da su primili dve doze vakcine ili su medicinski izuzeti, dodelićemo im nagradu. "Ne podmićujemo ih. Ono što radimo jeste da im samo dajemo podsticaj", istakao je Tikel.

Pobednici će biti izvučeni krajem novembra, kako bi se omogućilo dovoljno vremena studentima da stignu da se vakcinišu.

Ovaj potez usledio je nakon što je britanska vlada obezbedila popust na vožnje Uberom i kod najvećih kompanija za usluge za poneti nastojeći da poveća stopu vakcinacije među mladima.

Komentari (0)

Evropa