Evropa

Otmičar koji je juče uzeo taoce u Holandiji ranije osuđivan za preteće ponašanje

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2024

-

11:16

Otmičar koji je juče uzeo taoce u Holandiji ranije osuđivan za preteće ponašanje
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Otmičar koji je juče u holandskom gradu Ede bio uzeo za taoce četvoro zaposlenih u jednom kafiću je dvadesetosmogodišnji stanovnik tog grada koji je ranije osuđivan za preteće ponašanje, saopštila je holandska policija.

Ništa ne ukazuje da je on imao terorističke motive, ali je taocima u kafiću pretio nožem i tvrdio da poseduje eksplozive u svojoj torbi, prenosi NL tajms.

Posle razgovora sa pregovoračima, juče je prvo pušteno troje talaca, a potom i četvrti. Svi taoci su zaposleni u kafiću, a otmičar se potom predao policiji.

Službe za uklanjanje eksplozivnih sredstava nisu pronašla nikakav eksploziv u objektu.

Evakuisano 150 domova

Talačka kriza u kafiću u holandskom gradu Ede završena je juče, nakon što je oslobođen i četvrti talac, a osumnjičeni otmičar se predao policiji, saopštile su vlasti.

Holandski servis Nos navodi da je oko 12.30 iz kafića prvo izašla osoba za koju se veruje da je četvrti talac, a zatim i osoba sa fantomkom koja se predala.

Na video snimku koji je objavio Nos se vidi kako osumnjičeni otmičar kleči, dok mu policija stavlja lisce na ruke i odvodi ga.

profimedia

 

Prethodno je policija saopštila da nema indicija da je uzimanje talaca povezano sa terorizmom. 

Prema ranijim navodima, u kafiću u gradu Ede u Holandiji dogodila se talačka kriza koja je, kako se verovalo,  mogla uključivati oružje i eksploziv, a evakuisano je 150 domova.

Policija je postavila nekoliko kordona i u centru Edea prisutno je nekoliko specijalnih jedinica, preneo je NL Tajms.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa